ARGENTINA – Serie

Finlands 100-års jubileum till ära omvandlas en del av finsk historia till en tecknad serie. Den argentinska illustratören och serietecknaren Ignacio Minaverry, känd för sin karaktär Dora, skapar serien om fortsättningskriget och Institutet publiceras serien 2017. Här berättar Minaverry om arbetsprocessen och om hur serien föddes.

Läs mera

MADRID – Christoffer Relander

Utställningen Jarred & Displaced är det första evenemanget som hör till höstens program i Finlandsinstitutet i Madrid inför jubileumsfirandet för Finland 100 år. Utställningen öppnas i Finlandsinstitutets galleri den 14 september 2017 och kan ses till och med den 27 oktober. Inträdet är kostnadsfritt.

Läs mera

MADRID - 100 föremål

100 år av självständighet och 100 föremål genom vilka spanjorerna kan bekanta sig med Finland. Med det anspråkslösa barkbrödet, Sibelius och moderskapsförpackningen som symbol för välfärdssamhället, strävar utställningen efter att framhäva nationens kärna och understryka utvecklingen från ett jordbrukssamhälle till det demokratiska och högutvecklade land Finland är idag.

Läs mera