LA GRANJA - Timo Sarpaneva

Mer än 150 konstverk av den finländska designern Timo Sarpaneva kan ses i utställningen Timo Sarpaneva. Glaskonst. Kakkonen kollektionen, och kan ses i Real Fábrica de Cristales de La Granja, Segovia, till och med den 24 september 2017. Glasmuseet i Riihimäki har dokumenterat och studerat Sarpanevas verk, och i och med utställningen i Spanien inleds verkens internationella turné. I utställningen finns verk från hans olika tidsepoker: från verk gjorda under 50-talet till Iiittala till de färggranna glaskonstverken gjorda i samarbete med Venini.

Läs mera

LISSABON - NLE

Den 24 juni återtar området Carmo/Trinidade Lissabons mest livliga litteraturfest: Europeiska litteraturens natt. Evenemanget är kostnadsfritt och bjuder publiken att bekanta sig med de viktigaste verken inom europeisk samtida skönlitteratur. Den ordnas redan för femte gången och elva författare från elva europeiska länder deltar, bland annat Arto Paasilinnas Harens år från Finland.

Läs mera

PERU – Timo Parvela

Timo Parvela, författaren av barnböckerna om Ella, kommer attt gästa den internationella bokmässan i Lima i 25-30 juli. Finland har ett eget bokstånd på bokmässan, och i år kommer finsk litteratur att vara särskilt synlig i och med Finlands 100-års jubileum.

Läs mera