Finlandsinstitutet i Madrid är ett av sexton finländska kultur- och vetenskapsinstitut i världen. Finlandsinstitutet drivs av en privat Iberisk-amerikansk stiftelse sr. Institutet får merparten av sin finansiering av Finlands Undervisnings- och kulturministerium. Institutet grundades år 1996 i samarbete med universitetet Complutense i Madrid. Institutet har ett litet kontor i samband med universitetets filologiska fakultet. Det egentliga kontoret, utställningslokalen och institutets bibliotek ligger i centrum av Madrid i stadsdelen Chueca.

Institutets verksamhetsområde

Institutets verksamhetsområde sträcker sig i princip över alla de områden och länder där man talar spanska och portugisiska: Pyreneiska halvön, Latinamerika och de länder i Afrika och Asien där man talar språken. Eftersom institutets verksamhetsområde är exceptionellt brett har vi grundat ett nätverk av ombudsmän för att utveckla institutets kontakter och verksamhetsmöjligheter i de olika världsdelarna. För tillfället har institutet en permanent representant i Portugal, Brasilien, Colombia, Kuba, Mexiko och Uruguay.

Institutets arbetsfält är tudelat. För det första strävar vi efter att göra finländsk kultur känd i den spanska och portugisiska världen och för det andra arbetar vi för att främja kontakter mellan Finland och nämnda områden vad gäller kultur, vetenskap och ekonomi.

PROJEKTFÖRSLAG FÖR INSTITUTET

Ansökan för projektförslag för 2021 är öppen 8.5. – 15.6.2020.

– Huvudteman för finlandsinstitutet i Madrid 2021 är finsk design, interaktion, fotografi och videokonst. Vi letar nu efter förslag för 2021, då situationen med traditionella utställningar kan vara annorlunda. Vi tar gärna emot nya idéer för att genomföra projekt och ställa upp resultatet. Vi strävar efter att länka olika förslag till större enheter för större synlighet. I våra projekt betonar vi samarbete mellan lokala aktörer och finländare. Vi strävar efter kontinuitet i samarbete och partnerskap.

– Finlandsinstitutet i Madrid kan bevilja bidrag för resor, frakt, försäkring och produktionskostnader. Institutet beviljar inte stöd för lönekostnader eller köp av utrustning. Du kan även ansöka om en så kallad in kind -stöd, till exempel hjälp med kommunikation i samband med projektet inom vårt verksamhetsområde, utrustningslån, eller användning av vårt multifunktionella utrymme.

– Utställningen, som kommer att väljas ut för institutets eget multifunktionella utrymme, kommer att få ett bidrag på 350 euro (inklusive eventuell moms), som kan användas av konstnären/kuratorn, t.ex. för resor eller frakt. Vi även planerar att skapa en virtuell version av utställningen utöver den fysiska utställningen.

– Ansökningarna kommer att behandlas senast i september 2020. Projekt som godkänts för programmet kommer att meddelas i början av oktober 2020. Vi kommer att tillhandahålla den slutliga bekräftelsen av genomförandet av projektet i januari 2021 när det årliga bidragsbeslutet från undervisnings- och kulturministeriet har mottagits.

Svara på alla frågor nedan:

    Jag accepterar sekretesspolicyn / Hyväksyn tietosuojakäytännön

    Responsable: Identidad: INSTITUTO IBEROAMERICANO DE FINLANDIA – NIF: N0321369A Dir. postal: Cl. Lg. C. Universidad Complutense. Dpto. Filologia I, 28040, Madrid Teléfono: 914 44 44 11, Correo elect: info@madrid.fi. En nombre de la empresa tratamos la información que nos facilita con el fin de prestarles el servicio solicitado, realizar la facturación del mismo o responder a su solicitud de información. Los datos proporcionados se conservarán mientras se mantenga la relación comercial o durante los años necesarios para cumplir con las obligaciones legales. Los datos no se cederán a terceros salvo en los casos en que exista una obligación legal. Usted tiene derecho a obtener confirmación sobre si en INSTITUTO IBEROAMERICANO DE FINLANDIA estamos tratando sus datos personales por tanto tiene derecho a acceder a sus datos personales, rectificar los datos inexactos o solicitar su supresión cuando los datos ya no sean necesarios.

    Meny