niño y burbuja de jabón

Inte än, men jag gillar att måla

Utställningen Not yet, but I like painting av fotografen Uwa Iduozee, som är en del av festivalen PhotoEspaña 2023, kan ses i vårt galleri i sommar.

Uwa Iduozee tillbringade sex veckor i Porto, där han arbetade med utsatta tonåringar och unga människor som bor i Cerco-området. ”Barnen här drömmer inte”, fick han höra när han anlände till stadsdelen i den portugisiska staden. Residenset kulminerade i en serie fotografier som utforskar begreppet vuxenliv och att växa upp mitt i ekonomisk och social osäkerhet, samt vikten av att skapa utrymme för fantasi och dagdrömmar.

Uwa Iduozee är en finsk-nigeriansk fotograf, filmskapare och filmfotograf vars arbete syftar till att öka den visuella representationen och berättandet om människor som får mindre uppmärksamhet i samhället. Marginaliserade grupper, identitet och tillhörighet är viktiga teman i hans arbete.

Not yet, but I like to paint visas från den 8 juni till den 1 september på institutet och är en del av Together Again-programmet som organiseras av de finska kulturinstituten.

Inte än, men jag gillar att måla
Uwa Iduozee
9.6.-1.9.2023
Tisdag till fredag, kl. 10-18.
Stängt 24.7.-15.8.2023.
Öppning: 8.6. kl. 18.00-20.00 (med närvaro av Uwa Iduozee)

Finlands institutet i Madrid C/San Agustín 7,
28014 Madrid

Video