Europeisk illustration för barn

För att fira Europas månad arrangeras utställningen Europa Ilustra i Madrid. Utställningen arrangeras för andra gången och öppnas i Frankrikes institut den 10.5. I år ligger fokuset på illustrationskonst för barn. Utställningen, som organiseras av de europeiska kulturinstituten genom nätverket EUNIC, framför intressanta och mångsidiga europeiska illustrativa verk.

Det här året visas konstnärer som jobbar med illustration för barn från Italien, Portugal, Polen, Frankrike, Rumänien, Tyskland och Finland i Madrids Frankrikes-institut. Konstnärerna Rachele Aragno, Francesca Carità, Liisa Kallio, Clotilde Perrin, Catarina Sobral och Piotr Socha målar upp bilder där fred, frihet och rättvisa är centrala värderingar.

Utställningen görs i samarbete med flera kulturinstitut i Madrid. Finlandsinstitutet i Madrid, Tysklands Goethe-institut, Institut Français, Rumäniens, Italiens och Polens kulturinstitut och Portugals ambassad är alla med i projektet. Utställningen är avgiftsfri och kan ses fram till den 31.5.

Maj är Europas månad och den 9.5. firas Europadagen. Då firar vi årsdagen för Schumandeklarationen som utmärkte början på Europeiska unionen.

Europa Ilustra
10.–31.5.2024
Institut français