ARGENTIINA - Sarjakuva

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi pätkä Suomen historiasta muuntuu sarjakuvaksi. Argentiinalainen kuvittaja ja sarjakuvataiteilija Ignacio Minaverry, joka tunnetaan Dora-hahmostaan, toteuttaa sarjakuvan jatkosodasta ja instituutti julkaisee vuonna 2017. Minaverry kertoo, miten sarjakuva syntyi ja millaista sen tekeminen on ollut.

Lue lisää

MADRID - Tero Puha

Somewhere in between -kokonaisuuden valokuvateoksia yhdistää tunnetiloja ja sisäistä maailmaa ilmentävät kuvat vielä muotoaan etsivästä ihmisyydestä. Teossarjan kuvissa Puhan aiemmista sarjoista tuttu kehojen konkreettinen esittäminen on alkanut kadota, ja hän keskittyy yhä enemmän ihmisen sisäisen maailman tutkimiseen. Valokuvanäyttely on yleisön nähtävissä 5. tammikuuta 2018 saakka.

Lue lisää

MADRID - 100 esinettä

Sata vuotta itsenäisyyttä ja sata esinettä, joiden avulla espanjalaiset pääsevät tutustumaan Suomen historiaan. Aina vaatimattomasta pettuleivästä äitiyspakkaukseen esille tulevat kansakunnan ominaispiirteet ja siirtymä metsästä elantonsa saavasta yhteisöstä tämän päivän demokraattiseksi ja edistyneeksi valtioksi.

Lue lisää