niño y burbuja de jabón

Uwa Iduozee i Helsingfors

Uwa Iduozés utställning Not yet, but I like painting kommer till Helsingfors i höst i samarbete med Portugals ambassad. Den kommer att visas på två olika platser: Portugisiska ambassaden och EU-kommissionens representation.

Uwa Iduozee tillbringade sex veckor 2022 på Ci.CLO Plataforma de Fotografia-residenset i Porto, där han arbetade med barn och ungdomar som bor i Cerco-området. ”Barnen här drömmer inte”, fick Iduozee höra när han anlände till den portugisiska stadens förorter.

Resultatet av vistelsen är en serie fotografier som utforskar begreppet vuxenliv och uppväxt i en tid av ekonomisk och social osäkerhet, och vikten av att skapa utrymme för fantasi och drömmar. Bilderna ställdes ut på Porto Biennale of Photography och på Finlandsinstitutets galleri i Madrid.

Iduozes residens och utställningar i Madrid och Porto är en del av projektet Together Again, ett gemensamt projekt för de finska instituten för kultur och vetenskap, som fokuserar på vikten av konst, kultur och konstnärers arbete, gemenskap och gemenskapsstöd. Projektet stöds av Finska kulturfonden och Jenny och Antti Wihuris fond. Uwa Iduozes resa till Madrid stöddes av Frame Contemporary Art Finland.

Not yet, but I like painting
Uwa Iduozee
6.-14.9.2023 Portugals ambassad i Helsingfors

Unionsgatan, 22

18.-30.9.2023 EU-kommissionens representation
Malminkatu 16, 00100 Helsingfors