Möte med Tero Puha

Den 23 november ordnar Finlands institutet i Madrid ett unikt möte med den finska bildkonstnären, fotografen och filmskaparen Tero Puha. Puha presenterar flera kortfilmer gjorda mellan 2008 och 2023 och sin retrospektiva bok Intimate light.

I sina filmer utforskar Puha förhållandet mellan slumpen, yttre påverkan, ödet och personliga val, och han tar upp relevanta ämnen som kroppsuppfattning, kön eller transsexualitet, och kroppen som en social konstruktion. Gemensamt för alla mansporträtt i den nya boken är en känslig intimitet och en sofistikerad, slående estetik.

Mötet modereras av Jaakko Nousiainen, direktör för Finlands kulturinstitut i London, och publiken får möjlighet att ställa frågor till Tero Puha.

Tero Puha (f. 1971) är en mångfacetterad konstnär som arbetar med fotografi, video, film, digital konst och performance. Hans verk har visats internationellt och finns i många museisamlingar, till exempel i Helsingfors museum för nutidskonst, Amos Anderson-museet (Finland) eller Kiyosato Museum of Photography (Japan). Tero Puha har haft konstnärsresidens på flera prominenta platser, t.ex. i den välkända konstnären och gay ikonen Tom of Finlands hem, och arbetar för tillfället med ett konstprojekt i Madrid, där han bl.a. har gjort filmen Original.

Möte med Tero Puha
23.11.2023 kl 19
Finlands institutet i Madrid
c/ San Agustín, 7 bajo
28012 Madrid

På engelska