Cuatro personas bailando paisaje nevado y oscuro artista de circo kesävarpaat

TAPAHTUMAT

INSTITUUTTI

Suomen Madridin-instituutti on yksi kuudestatoista ulkomailla toimivasta kulttuuri- ja tiedeinstituutista. Suomen Madridin-instituuttia ylläpitää yksityinen Iberialais-amerikkalainen säätiö sr. Rahoituksensa instituutti saa suurimmaksi osaksi Suomen opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Instituutti perustettiin vuonna 1996 yhteistyössä Madridin Complutense-yliopiston kanssa. Instituutilla on virallinen toimipiste Complutense-yliopiston filologisen tiedekunnan tiloissa. Varsinainen toimisto, näyttelytilat ja kirjasto sijaitsevat Madridin keskusta-alueella Chuecan kaupunginosassa.

PALVELUT

Biblioteca Instituto Finlandes

Suomen Madridin-instituutti toimii siltana Suomen ja espanjan- ja portugalinkielisen (lusohispaanisen) kulttuuripiirin välillä. Instituutin päätehtävä on edistää suomalaisen kulttuurin, tieteen ja elinkeinoelämän tuntemusta ja luoda vuorovaikutteisia verkostoja laajalla toimialueella, jolla asuu yli 700 miljoonaa ihmistä.

Instituutti järjestää sekä omia tapahtumia että osallistuu paikallisiin kulttuurihankkeisiin. Keskeisiä teemoja muotoilu, vuorovaikutus sekä valokuva- ja videotaide. Edistämme myös aktiivisesti suomalaista kirjallisuutta ja teatteria lusohispaanisella alueella.

SÄÄTIÖ

Iberialais-amerikkalaisen säätiö sr:n tarkoituksena on 22.12.1998 vahvistettujen sääntöjensä mukaisesti edistää espanjalais-portugalilaisen kulttuuripiirin (Iberian niemimaan, Iberoamerikan ja muiden niihin historiallisesti liittyvien alueiden) ja Suomen välistä vuorovaikutusta sekä alueiden kulttuurin ja talouselämän molemminpuolista tuntemusta.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö on perustanut Espanjaan Suomen Madridin-instituutin, jota se ylläpitää. Säätiöllä on myös mahdollisuus perustaa muita instituutteja.

Valikko