Kim Simonssonin sammalhahmoja esille instituuttiin

Palkitun ja kansainvälisesti tunnetun suomalaisen keramiikkataiteilijan Kim Simonssonin (s. 1974) näyttely Moss People avautuu Suomen Madridin-instituutin galleriassa tiistaina 5.3.2024. Näyttely koostuu Simonssonin keraamisista, vihreällä nylonkuidulla päällystetyistä ihmismäisistä hahmoista.

Kim Simonssonin teokset ammentavat inspiraatiota pohjoismaisesta tarinankerrontaperinteestä. Niissä klassinen marmorikuvanveisto yhdistyy tietokonepeleihin, populaarikulttuuriin ja japanilaiseen mangaan. Simonsson luo tulevaisuuteen sijoittuvan maailman, jossa metsiä asuttavat vihreät, sammalpeitteiset hahmot. Lapsen kokoiset keraamiset veistokset välittävät tunteen, että jotain odottamatonta saattaa tapahtua.

Madridissa Simonssonin töitä on voinut nähdä menneinä vuosina ARCOssa, maineikkailla kansainvälisillä taidemessuilla Galerie Forsblomin osastolla. Instituutin galleriassa esillä oleva näyttely on Simonssonin ensimmäinen yksityisnäyttely Madridissa.

Kim Simonsson valmistui Taideteollisen korkeakoulun keramiikkalinjalta vuonna 2000, ja vuonna 2004 hänet valittiin Vuoden Nuoreksi Taiteilijaksi. Tämän jälkeen hänen töitään on ollut esillä suomalaisissa ja ulkomaisissa museoissa, ja ne ovat saavuttaneet valtavaa suosiota kaikkialla, minne niitä on laitettu esille. Simonssonin veistoksia on useiden museoiden kokoelmissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin, esimerkiksi Kiasmassa, Victoria and Albert -museossa ja Espoon modernin taiteen museossa EMMAssa.

Simonssonin näyttelyn Madridissa järjestävät Galerie Forsblom ja Suomen Madridin-instituutti. Teokset ovat esillä instituutin galleriassa 19.4. asti.

Moss People
Kim Simonsson
Näyttely on auki 6.3.–19.4.2024
Näyttelyn avajaiset 5.3.2024 klo 19.30–21.00. Taiteilija paikalla.
Gallerian aukioloajat: ti–pe klo 10–19 ja la 9.3. ja 13.4. klo 10–14.
Instituto Iberoamericano de Finlandia
Calle de San Agustín, 7, bajo izq., 28014 Madrid

Haastattelu
Video