Raviobumann

Suomi luo La Riojaan varikkaan kaupunkitilan

Suomen Madridin-instituutti tuo tänä vuonna Logroñon muotoilu- ja arkkitehtuurifestivaali Concéntricoon installaation, joka koostuu 100:sta kaiken ikäisille kaupunkilaisille suunnatusta kalusteesta. Värikkäät, erimuotoiset jakkarat on valmistettu puusta. Erimuotoisista kalusteista syntyy festivaalin aikana erilaisia kuvioita ja kuvioyhdistelmiä, kun ihmiset käyttävät ja siirtelevät kalusteita. Päivi Raivion ja Daniel Bumannin suunnittelemia kalusteita voi käyttää monipuolisesti niin leikkiin, istumiseen, oleskeluun kuin yhdessä oloon.

Suunnittelijat Päivi Raivio ja Daniel Bumann muodostavat RaivioBumannin, kokeellisesta lähestymistavastaan tunnetun monitieteisen suunnittelutoimiston. Kansainvälisestikin toimiva RaivioBumann on julkisten tilojen suunnittelun edelläkävijä Suomessa. Useat RaivioBumannin aikaisemmat projektit ovat sysänneet alkuun pitkäaikaisempia kaupunkitilan kehitysprosesseja.

Raivio ja Bumann luovat toimivampia ja kiinnostavampia julkisia tiloja urbaanien interventioiden avulla. Heidän teoksensa ovat yleensä vuorovaikutteisia, ja ne kutsuvat ihmisiä olemaan yhteydessä toistensa, tilan ja ympäröivän kaupungin kanssa. Julkinen tila on heille valtava inspiraation lähde, ja se merkitsee samaan aikaan kehystä ja työkaluja, joiden avulla voidaan luoda tulevaisuuden kaupunkia.

Tämän innovatiivisen, muotoilua, julkista tilaa ja leikkisyyttä yhdistävän installaation voi nähdä Logroñossa 25.4.–1.5.2024.

RaivioBumann
Logroñon arkkitehtuuri- ja muotoilufestivaali Concéntrico
25.4.–1.5.2024
Logroño