Suomen Madridin-instituutti on yksi viidestatoista ulkomailla toimivasta kulttuuri- ja tiedeinstituutista. Suomen Madridin-instituuttia ylläpitää yksityinen Iberialais-amerikkalainen säätiö sr. Rahoituksensa instituutti saa suurimmaksi osaksi Suomen opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Instituutti perustettiin vuonna 1996 yhteistyössä Madridin Complutense-yliopiston kanssa. Instituutilla on virallinen toimipiste Complutense-yliopiston filologisen tiedekunnan tiloissa. Varsinainen toimisto ja näyttelytilat sijaitsevat Madridin keskusta-alueella.

Instituutin toiminta-alue

Instituutin toiminta-alue kattaa periaatteessa koko espanjan- ja portugalinkielisen (lusohispaanisen) maailman: Pyreneiden niemimaan, Latinalaisen Amerikan sekä Afrikan ja Aasian maat, joissa puhutaan espanjaa ja portugalia. Koska instituutin toiminta-alue on poikkeuksellisen laaja, on yhteyksien ja toimintamahdollisuuksien kehittämiseksi perustettu asiamiesverkosto. Tällä hetkellä instituutilla on pysyvä edustaja Brasiliassa,  Kolumbiassa, Kuubassa, Meksikossa, Portugalissa ja Uruguayssa.

Instituutin työkenttä on kaksijakoinen. Instituutti pyrkii yhtäältä tekemään suomalaista kulttuuria tunnetuksi espanjan- ja portugalinkielisissä maissa (lähinnä Pyreneiden niemimaalla ja Latinalaisessa Amerikassa) ja toisaalta edistämään kulttuuri-, tiede- ja talouskontakteja Suomen ja lusohispaanisen maailman välillä.

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit vastustavat rasismia ja syrjintää. Ne tuovat maailmalla esiin suomalaisen kulttuurin moninaisuutta, edistävät tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta sekä tutkimuksen ja tieteen monimuotoisuutta.

HANKE-EHDOTUKSET INSTITUUTILLE

Näyttelyhaku instituutin galleriatilaan avataan myöhemmin.

Vastaa kaikkiin kohtiin:

    Hyväksyn tietosuojakäytännön / Jag accepterar sekretesspolicyn

    Responsable: Identidad: INSTITUTO IBEROAMERICANO DE FINLANDIA – NIF: N0321369A Dir. postal: Cl. Lg. C. Universidad Complutense. Dpto. Filologia I, 28040, Madrid Teléfono: 914 44 44 11, Correo elect: info@madrid.fi. En nombre de la empresa tratamos la información que nos facilita con el fin de prestarles el servicio solicitado, realizar la facturación del mismo o responder a su solicitud de información. Los datos proporcionados se conservarán mientras se mantenga la relación comercial o durante los años necesarios para cumplir con las obligaciones legales. Los datos no se cederán a terceros salvo en los casos en que exista una obligación legal. Usted tiene derecho a obtener confirmación sobre si en INSTITUTO IBEROAMERICANO DE FINLANDIA estamos tratando sus datos personales por tanto tiene derecho a acceder a sus datos personales, rectificar los datos inexactos o solicitar su supresión cuando los datos ya no sean necesarios.