Suomen Madridin-instituutti on yksi kuudestatoista ulkomailla toimivasta kulttuuri- ja tiedeinstituutista. Suomen Madridin-instituuttia ylläpitää yksityinen Iberialais-amerikkalainen säätiö sr. Rahoituksensa instituutti saa suurimmaksi osaksi Suomen opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Instituutti perustettiin vuonna 1996 yhteistyössä Madridin Complutense-yliopiston kanssa. Instituutilla on virallinen toimipiste Complutense-yliopiston filologisen tiedekunnan tiloissa. Varsinainen toimisto, näyttelytilat ja kirjasto sijaitsevat Madridin keskusta-alueella Chuecan kaupunginosassa.

Instituutin toiminta-alue

Instituutin toiminta-alue kattaa periaatteessa koko espanjan- ja portugalinkielisen (lusohispaanisen) maailman: Pyreneiden niemimaan, Latinalaisen Amerikan sekä Afrikan ja Aasian maat, joissa puhutaan espanjaa ja portugalia. Koska instituutin toiminta-alue on poikkeuksellisen laaja, on yhteyksien ja toimintamahdollisuuksien kehittämiseksi perustettu asiamiesverkosto. Tällä hetkellä instituutilla on pysyvä edustaja Brasiliassa,  Kolumbiassa, Kuubassa, Meksikossa, Portugalissa ja Uruguayssa.

Instituutin työkenttä on kaksijakoinen. Instituutti pyrkii yhtäältä tekemään suomalaista kulttuuria tunnetuksi espanjan- ja portugalinkielisissä maissa (lähinnä Pyreneiden niemimaalla ja Latinalaisessa Amerikassa) ja toisaalta edistämään kulttuuri-, tiede- ja talouskontakteja Suomen ja lusohispaanisen maailman välillä.

HANKE-EHDOTUKSET INSTITUUTILLE

Vuoden 2021 hankehaku on auki 8.5. – 15.6.2020.

– Suomen Madridin-instituutin vuoden 2021 pääteemoina jatkavat suomalainen design, vuorovaikutus sekä valokuva- ja videotaide. Etsimme nyt ehdotuksia vuodelle 2021, jolloin tilanne perinteisten näyttelyjen suhteen voi olla toisenlainen. Vastaanotamme siis mielellämme uudenlaisia toteutusideoita. Pyrimme linkittämään ehdotukset osaksi suurempia kokonaisuuksia laajemman näkyvyyden takaamiseksi. Korostamme hankkeissamme yhteistyötä paikallisten tekijöiden ja suomalaisten välillä. Pyrimme vuorovaikutuksen ja kumppanuussuhteiden jatkuvuuteen.

– Suomen Madridin-instituutti voi myöntää tukea matkakuluihin, rahteihin, vakuutuksiin ja tuotantokuluihin. Instituutti ei myönnä tukea palkkoihin tai laiteostoihin. Hakea voi myös ns. in kind -tukea, kuten esimerkiksi apua hankkeen tiedotukseen toiminta-alueellamme, laitelainoja ja monitoimitilan käyttöä.

– Instituutin omaan monitoimitilaan valittava näyttely saa 350 euron tuen (sisältäen mahdollisen ALV:n), jonka taiteilija/kuraattori voi käyttää esim. matka- tai rahtikuluihin. Suunnitelmissamme on toteuttaa jokaisen fyysisen näyttelyn rinnalle myös virtuaaliversio.

– Hakemukset käsitellään viimeistään syyskuun 2020 aikana. Ohjelmaan hyväksytyistä hankkeista tiedotetaan viimeistään lokakuun 2020 alussa ja lopullisen vahvistuksen hankkeen toteutumisesta annamme tammikuussa 2021, kun opetus- ja kulttuuriministeriön vuosittainen toiminta-avustuspäätös on tullut.

Vastaa kaikkiin kohtiin:

    Hyväksyn tietosuojakäytännön / Jag accepterar sekretesspolicyn

    Responsable: Identidad: INSTITUTO IBEROAMERICANO DE FINLANDIA – NIF: N0321369A Dir. postal: Cl. Lg. C. Universidad Complutense. Dpto. Filologia I, 28040, Madrid Teléfono: 914 44 44 11, Correo elect: info@madrid.fi. En nombre de la empresa tratamos la información que nos facilita con el fin de prestarles el servicio solicitado, realizar la facturación del mismo o responder a su solicitud de información. Los datos proporcionados se conservarán mientras se mantenga la relación comercial o durante los años necesarios para cumplir con las obligaciones legales. Los datos no se cederán a terceros salvo en los casos en que exista una obligación legal. Usted tiene derecho a obtener confirmación sobre si en INSTITUTO IBEROAMERICANO DE FINLANDIA estamos tratando sus datos personales por tanto tiene derecho a acceder a sus datos personales, rectificar los datos inexactos o solicitar su supresión cuando los datos ya no sean necesarios.

    Valikko