Eurooppalaista kuvitusta lapsille

Eurooppalaisuutta juhlistavan kuukauden kunniaksi Madridissa järjestetään kuvitustaidetta esittelevä Europa Ilustra -näyttely. Toista kertaa järjestettävä, eurooppalaista kuvitusta esittelevä näyttely avautuu 10.5. Ranskan Instituutissa. Eurooppalaisten kulttuuri-instituuttien verkosto EUNIC Madridin järjestämä näyttely nostaa esiin kiinnostavaa ja monimuotoista eurooppalaista kuvitusta.

Tänä vuonna Madridin Ranskan-instituutissa järjestettävässä näyttelyssä esitellään taiteilijoita lastenkuvituksen alalta Italiasta, Portugalista, Puolasta, Ranskasta, Romaniasta, Saksasta ja Suomesta. Taiteilijat Rachele Aragno, Francesca Carità, Liisa Kallio, Clotilde Perrin, Catarina Sobral ja Piotr Socha piirtävät meille maiseman, jossa esiintyvät rauhan, vapauden ja oikeudenmukaisuuden arvot.

Suomalainen kuvittaja-kirjailija Liisa Kallio tuo näyttelyyn yhden suurikokoisen teoksen kirjastaan Jokainen. Kirja ilmestyy espanjaksi samanaikaisesti näyttelyn kanssa nimellä Todo el mundo alguna vez.

Näyttely on tehty yhteistyössä usean Madridissa sijaitsevan kulttuuri-instituutin kanssa. Mukana ovat Suomen Madridin-instituutti, Saksan Goethe-instituutti, Institut Français, Romanian, Italian ja Puolan kulttuuri-instituutit ja Portugalin suurlähetystö. Näyttely on maksuton, ja sen voi nähdä 31.5. asti.

Toukokuu on Eurooppa-kuukausi, ja 9.5. juhlitaan Eurooppa-päivää. Se on Euroopan unionin alkua merkinneen Schumanin julistuksen vuosipäivä.

Europa Ilustra
10.–31.5.2024
Institut français