LA GRANJA - Timo Sarpaneva

Suomalaisen taiteilijan Timo Sarpanevan näyttely Timo Sarpaneva. Taidetta lasista. Collection Kakkonen koostuu yli 150 edustavasta teoksesta, jotka ovat nähtävissä 24. syyskuuta asti Segovian Real Fábrica de Cristales de la Granjassa. Näyttelyn on kuratoinut Suomen lasimuseo Riihimäellä ja se aloittaa kansainvälisen kierroksensa Espanjasta. Kokoelmaan kuuluu lasitaidetta Sarpanevan puoli vuosisataa kestäneen uran eri vaiheista 1950-luvun taiteilijan eri elämänvaiheilta puolen vuosisadan kestävältä uraltaan: 1950-luvulla Iittalalle suunnitelluista teoksista italialaisen Veninin lasitehtaan kanssa tehdyn hedelmällisen yhteistyön värikkääseen satoon.

Lue lisää

LISSABON - NLE 2017

Kesäkuun 24. päivänä Carmo/Trinidaden alue ottaa jälleen haltuunsa Lissabonin tiivistunnelmaisimman kirjallisuusiltaman: Eurooppalaisen kirjallisuuden yön. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se kutsuu osallistujia tutustumaan teoksiin, jotka ovat olleet merkittävässä asemassa nykykaunokirjallisuudessa. Viidettä kertaa järjestettävässä tapahtumassa on mukana 11 kirjailijaa yhdestätoista eri Euroopan maasta.

Lue lisää

MADRID - Kirjamessut

Pohjoismainen kirjallisuus on taas esillä tänä vuona Madridin kirjamessuilla. Kojulta numero 9 voi löytää Tanskan, Suomen, Norjan ja Ruotsin tuoreimmat kirjauutuudet, klassikot sekä tietysti lastenkirjoja.

Lue lisää