Lily Díaz-Kommonen på Transferencias.design

Finlands institut i Madrid deltar i Transferencias.design-seminariet som ordnas den 19 och 20 oktober i Málaga. Detta år har institutet bjudit in professor Lily Díaz-Kommonen, som under evenemanget berättar om samarbetet mellan läroanstalter, museum och företag som sysslar med design i Finland.

Díaz-Kommonen arbetar på Aalto-universitetet som professor i Representationssystems och kulturarvs digitaliska formgivnings planering. Hon har varit med och främjat samarbetet mellan Aalto-universitetet och Helsingfors Designmuseum. Som följd av samarbetet uppstod kreativa nätverket och föreningen Design Club, där design och företagsvärlden möts.

Transferencias.design är ett projekt, som sammanför professionella, läroanstalater och museum som finns inom designbranschen. Seminariet ordnas årligen i Málaga , och detta års tema är samarbetet mellan designbranschens läroanstalter och museum.

Förra året låg seminariets tyngdpunkt på samarbetet mellan designbranschens profesionella och museum. En av huvudtalarna är Jukka Savolainen som är Helsingfors Designmuseums direktör.

Lily Díaz-Kommonen
Transferencias.design
19.10. och 20.10.
Málaga