EUNIC bibliotecas

Bibliotekens fest, skall vi dansa?

Finland går med i bibliotekens fest den 26. oktober med att presentera Aapo Rapis Meti- serie (övers. Luisa Gutiérrez) i Institut francais.

Efter berättelserna och uppvisningarna som presenterats på flera olika språk är det dags för disco med DJ-gruppen Les inspecteurs. För discots tema har valts musik från Tyskland, Finland, Frankrike och Spanien. Dessutom bjuds det på smått tilltugg.

EUNIC Spaniens mål är att föra fram europeiska biblioteks utbud i Madrid. Evenemanget som ordnats av nätverket avslutas med en fest, där Alliance Francaise, Goethe Institut, Instituto Cervantes, Institut francais och Finlandsinstitutet i Madrid är med.

Meti är en av finländska seriernas klassiker. Författaren beskirver i sin bok viktiga händelser, som han upplevde tillsammans med sin mormor Meeri, som redan dragit sig undan från det världsliga livet. I boken förhåller man sig med humor till berättelser som behandlar bland annat lidande och isolering. Det är också en berättelse ur finländska analfabeters och diskriminerades synvinkel.

Meti var nominerad som den bästa serien på den internationella Angoulême- festivalen.