Lily Díaz-Kommonen Transferencias.design -seminaarissa

Suomen Madridin-instituutti osallistuu 19.–20. lokakuuta järjestettävään Transferencias.design -seminaariin Malagassa. Tänä vuonna instituutin panoksena paikalle on kutsuttu Aalto-yliopiston professori Lily Díaz-Kommonen, joka kertoo tapahtumassa muotoilualan oppilaitosten, museoiden ja yritysten yhteistyöstä Suomessa.

Díaz-Kommonen työskentelee Aalto-yliopiston professorina Representaatiojärjestelmien ja kulttuuriperinnön digitaalisten muotojen suunnittelussa. Hän on ollut mukana edistämässä Aalto-yliopiston ja Helsingin Designmuseon yhteistyötä. Yhteistyön seurauksena syntyi luova verkosto ja yhteisö Design Club, jossa muotoilu ja yritysmaailman intressit kohtaavat.

Transferencias.design on hanke, joka yhdistää muotoilualan ammattilaiset, oppilaitokset ja museot. Seminaari järjestetään vuosittain Malagassa, ja tämän vuoden teemana on muotoilualan oppilaitosten ja museoiden yhteistyö.

Viime vuonna seminaarin painopiste oli muotoilualan ammattilaisten ja museoiden välinen yhteistyö. Yksi pääpuhujista oli Helsingin Designmuseon johtaja Jukka Savolainen. Viimevuotisen seminaarin teeman taustalla oli muun muassa Madridin Museo de Artes Decorativas -museon uudistuminen kohti modernimpaa Madridin designmuseota.

Transferencias.design -seminaarin järjestäjinä toimivat useat säätiöt, yritykset, museot sekä muun muassa Hollannin ja Yhdysvaltojen suurlähetystöt. Tänä vuonna Suomen Madridin-instituutti on mukana järjestämässä tapahtumaa.

Lily Díaz-Kommonen
Transferencias.design
19.10. ja 20.10.2018
Málaga