Pintura azul

Totte Manneksen Sonidos y silencios

Maaliskuussa avaamme Totte Manneksen viime vuosien teoksia esittelevän näyttelyn madrilaisessa Mar de Vida Art -taidegalleriassa. Nähtävillä olevien maalausten teemat vaihtelevat musiikista rokotteisiin, sillä ne ovat tuttuun tapaan ammentaneet inspiraationsa ajankohtaisista aiheista. Ajan henki on innoittanut Manneksen taiteellista tuotantoa vuosikymmeniä.

Totte Mannes on menestyksekäs suomalainen kuvataiteilija, jolla on ollut yli 100 yhteis- ja yksityisnäyttelyä eri puolilla maailmaa.

Metallisia myrskyjä, kivenkovia kangasaaltoja, nauhoja, harsoja, lippuja, erikoisia toteemeja – tätä kaikkea on jo maalannut suomalainen taiteilija. Hän on muuttanut äänen kuvaksi ja tuulen ihmisen hiuksista kudotuksi kankaaksi. Hän on maalannut pakonomaisesti sykkiviä, uppiniskaisia sydämiä, jotka eivät lepää. Trumpetteja, jotka kaikuvat tunteiden kirjossa. Tämän näyttelyn geometriset kuviot, jotka muistuttavat Légerin tai Delaunayn töitä, voi ajatella myös labyrinteiksi mutkikkuutensa ja kiemurtelevien muotojensa vuoksi. Visuaalisuus ja auditiivisuus jakavat maalauksellisen tilan, jonka valloittavat kilpien ja loistavien haarniskojen peittämät sankarit. Osa teoksista on erityisen musikaalisia, kuten esimerkiksi ”Konsertti kahdelle pianolle” tai Shostakovichille omistettu taulu.

(Antonio Maura)

Suomen Madridin-instituutti on järjestänyt lukuisia Totte Manneksen maalauksia esitteleviä näyttelyitä, joista viimeisin pidettiin vuonna 2019.

Sonidos y silencios
Totte Mannes
5.3.–2.4.2022
Avajaiset 4.3.2022 klo 18-21
Mar de Vida Art -galleria
Calle Moratín 23
28014 Madrid
Aukioloajat:
ti-pe klo 11–14 ja klo 17–19
la klo 11–14

Video