Pintura azul

Sonidos y silencios med Totte Mannes

I mars öppnar vi en utställning med Totte Mannes verk från de senaste åren i Mar de Vida Art – Galleri i Madrid. Teman för de utställda målningarna är allt från musik till vacciner, eftersom verken som vanligt har hämtat sin inspiration från aktuella ämnen. Tidsandan har inspirerat Mannes konstnärliga produktion i årtionden.

Totte Mannes är en framgångsrik finländsk bildkonstnär som har haft mer än 100 gemensamma utställningar och individuella utställningar runt om i världen.

Metalliska stormar, hårda vågor, band, gasväv, flaggor, speciella totem – allt detta har redan målats av den finska konstnären. Hon har förvandlat ljud till bild och vind till ett tyg vävt av människohår. Hon har målat tvångsmässigt pulserande, envisa hjärtan som inte vilar. Trumpeter som ger eko i känslornas böcker. De geometriska mönstren i denna utställning, som påminner om Légers eller Delaunays verk, kan också ses som labyrinter på grund av deras komplexitet och slingrande former. Visualitet och hörsel delar ett pittoreskt utrymme som erövras av hjältar klädda i harnesk och briljanta rustningar. Vissa av verken är särskilt musikaliska, som till exempel ”En konsert för två pianon” eller målningen tillägnad åt Sjostakovitj.

Antonio Maura

Finlandsinstitut i Madrid har ordnat ett flertal utställningar av Totte Mannes målningar, varav den senaste hölls 2019.

Sonidos y silencios
Totte Mannes
5.3.-2.4.2022
Öppning 4.3.2022 kl. 18-21
Mar de Vida Art -gallerian
Calle Moratín 23
28014 Madrid

Öppningstider:
Tis-fre kl.11-14 och kl.17-19
Lö kl.11-14

Video

Meny