Suomalainen kirjallisuus osana Días Nórdicos –festivaalia: Rax Rinnekankaan esikoisteos vuodelta 1978 vihdoin espanjaksi.

Rax Rinnekangas La PartidaSuomen Madridin-instituutti osallistuu ensimmäistä kertaa järjestettävän monialaisen Días Nórdicos –festivaalin ohjelmaan. Instituutti järjestää yhteistyössä El Desvelo-kustantamon kanssa Rax Rinnekankaan vastikään espanjaksi käännetyn esikoisteoksen, novellikokoelman La Partida (Lähtö, 1978) esittelytilaisuuden. Rinnekangas tunnetaan parhaiten työstään valokuva- ja elokuvataiteen parissa, mutta hänelle on valokuvataiteen valtionpalkinnon lisäksi myönnetty myös valtion kirjallisuuspalkinto. Rinnekangas herättää La Partidassa henkiin 70-luvun lopun pohjoissuomalaisen ilmapiirin ja kuvaa hukattujen mahdollisuuksien kokemuksia niin pikkupoikien, murrosikäisten kuin menneisyytensä kanssa painivien aikuisten miestenkin kautta. Teoksen kääntämiseen on saatu tukea FILI:ltä.

Esittelytilaisuudessa ovat läsnä kirjailijan itsensä lisäksi teoksen espanjankielisen version julkaisevan El Desvelo –kustantamon perustajajäsen Javier Fernández Rubio ja Suomen Madridin-instituutin johtaja Martti Pärssinen. Myös Rinnekankaan pitkäaikainen yhteistyökumppani, taiteilija Ignacio Angulo, joka on toisessa pääosassa Rinnekankaan uudessa, juuri Espanjassa kuvatussa pitkässä elokuvassa, on mukana esittelemässä kirjailijaa. Puheenvuorot pidetään espanjaksi.

Toivotamme kaikki kirjallisuuden ystävät tervetulleiksi avaamaan oven menneisyyteen ja toteamaan kanssamme Rinnekankaan kirjallisten muotokuvien ajattomuuden.

27. lokakuuta kello 19.30.
Vapaa pääsy, tilaa noin 60 osanottajalle.
Suomen Madridin-instituutti, Calle Caracas 23 bajo.

Puh. (+ 34) 91 444 4411
Fax. (+34) 91 444 4413

info@madrid.fi
www.madrid.fi