Pinoittain uutta musiikkia

Uutuudet

Uusi vuosi ja tammikuu ovat Instituutin kirjastossa yhtä musiikin juhlaa. Suomalaisen musiikin tiedotuskeskus FIMIC on lahjoittanut Instituutin kirjastolle jopa kuutisenkymmentä cd:tä. Lahjoitus kattaa useita musiikkilajeja, klassisesta musiikista jazziin, kansanmusiikkiin, kuoromusiikkiin, rockiin, popiin, indieen ja metalliin.

Kattavimman kuvan uudesta suomalaisesta musiikista saa kuuntelemalla Come hear. Finland –levyt, joista FIMIC  on lahjoittanut kirjastolle vuosien 2011, 2009 ja 2008 kokoelmat. Näissä kokoelmissa esitellään valtava määrä tällä hetkellä pinnalla olevia indie-, elektronisen musiikin-, pop-, rock-, hard rock/metal- ja  jazz-artisteja. Esimerkkejä indie-bändeistä ovat mm. Underwater Sleeping Society, Sister Flo sekä Rubik. Rubikilta, joka esiintyi viime vuonna Barcelonan Primavera Sound –festareilla, FIMIC on lahjoittanut kirjastolle myös Dada Bandits –albumin. Popista ja rockista löytyy mm. Disco Ensemblea (jolta FIMIC on lahjoittanut kirjastolle myös Magic Recoveries -albumin), Von Hertzen Brothersia, Sweatmasteria, Negativea ja suosittua The Rasmusta. Metal-puolelta kokoelmiin ovat päässeet mm. Apocalyptica, Stratovarius ja Teräsbetoni. World & Jazz –osastolta puolestaan löytyy mm. Sväng ja Tsuumi Sound System, joilta molemmilta löytyy Istituutin kirjastosta myös albumi.

Klassisen musiikin ystäville kirjastossa on uusia levyjä tarjolla kaiken kaikkiaan 31. Suurimpia nimiä ovat mm. Kaija Saariaho ja Esa-Pekka Salonen. Saariahon teoksia on esitetty maailmanlaajuisesti, ja hän on saanut useita kansainvälisiä palkintoja. Salonen puolestaan on Lontoossa toimivan Philharmonia-orkesterin ylikapellimestari. Hän oli vasta 25-vuotias, kun hän syksyllä 1983 pääsi ensimmäistä kertaa johtamaan kyseistä orkesteria ja hänelle aukesi kansainvälisen ja menestyneen kapellimestarin ura. FIMIC on lahjoittanut kirjastollemme Saariahon Private Gardens- ja Salosen La Variations –albumit.

Kansanmusiikkia edustaa hyvin mm. Kantele Continuumin Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osaston juhlalevy, 12 Small Mysteries. Levy on täynnä kaunista kantelemusiikkia. Jazziakin on monen levyn verran. Mainittakoon mm. Kvalda, Ricky-Tick Big Band ja Dalindèo. Lisäksi kirjastosta löytyy jazz-kokoelmia.

Tule kirjastoon tutustumaan FIMICin lahjoittamiin levyihin ja tekemään musiikkilöytöjä!

Valikko