Hitta barnet inom dig via nordisk litteratur

eliayelchantajistaUnder Bokens natt vill vi från de nordiska länderna att publiken ska hitta barnet inom sig. Därför presenterar vi en sagostund med danska, finländska, norska och svenska texter skrivna för barn och unga som samtidigt roar och berör även de vuxna.

Från finländska håll presenterar vi Timo Parvelas bokserie om Ella och hennes vänner. Ella går på första klass i Helsingfors och berättar om vardagen i skolan. Hon och hennes vänner märker att deras lärare är väldigt nervös och spekulerar kring om det beror på att han är utsatt för utpressning. De bestämmer sig för att hjälpa honom men det slutar med att de endast gör situationen mer komplicerad. De tre första böckerna i serien om Ella ges ut på spanska i april, i Finland har böckerna redan firat 20-årsjubileum.

Evenemanget La literatura nórdica encuentra al niño que hay en ti (hitta barnet inom dig via nordisk litteratur) arrangeras av de nordiska ambassaderna samt Finlandsinstitutet som en del av Bokens natt och hålls vid bokhandeln Tierra de Fuego kl. 19.30. Sagostunden är även en del av en rad aktiviteter under 2015 för att marknadsföra nordisk barn- och ungdomslitteratur.

Välkommen att hitta barnet inom dig!
23.4.2015 kl. 19.30 (räcker 60 minuter)
Fritt inträde
Begränsat antal platser så kom i god tid.
Video

Librería Tierra de Fuego
Travesía de Conde Duque, 3
28015 Madrid

[gdl_gallery title=”noche de los libros 2015″ width=”215″ height=”140″ ]