Löydä sisäinen lapsesi pohjoismaisesta kirjallisuudesta

eliayelchantajistaPohjoismaiden toiveena on, että Kirjojen yön taianomainen tunnelma saa meidät löytämään sisäisen lapsemme. Löytöretkeä avittamaan tarjoamme joukon mieleenpainuvia lukunäytteitä niin tanskalaisista, suomalaisista, norjalaisista kuin ruotsalaisistakin teksteistä, jotka on kirjoitettu sekä lapsille että nuorille. Samanaikaisesti ne herättävät meissä, itsemme aikuisiksi mieltävissä, lapsenomaista hetkeen tarttumista.

Suomalaisen kirjallisuuden kohdalla meidän on mahdollista päästä kuulemaan uunituoretta käännöstä: sympaattisen Ellan ja hänen kavereidensa seikkailuja, jotka ovat peräisin Timo Parvelan kynästä. Ella on helsinkiläinen ensimmäistä luokkaa käyvä tyttö, joka kertoo meille koululaisen elämästään. Hän ystävineen huomaa, että luokan opettaja alkaa käyttäytyä kummallisen hermostuneesti, ja he alkavat epäillä, että joku kiristää opettajaa. Lapset päättävät auttaa häntä, mutta lopulta asiat vain mutkistuvat entisestään. Sarjan ensimmäiset kolme kirjaa julkaistaan espanjaksi huhtikuussa, mutta Suomessa juhlitaan jo Ellan ja kavereiden 20-vuotista taivalta.

Tapahtuman “La literatura nórdica encuentra al niño que hay en ti” (Löydä sisäinen lapsesi pohjoismaisesta kirjallisuudesta) järjestävät Norjan, Ruotsin, Suomen ja Tanskan suurlähetystöt yhteistyössä Suomen Madridin-instituutin kanssa, ja se pidetään kirjakauppa Tierra de Fuegossa, Madridissa, kello 19.30 Kirjojen yön yhteydessä. Tilaisuuden tarkoituksena on edistää pohjoismaisen nuorten- ja lastenkirjallisuuden näkyvyyttä vuoden 2015 aikana.

Tervetuloa löytämään sisäinen lapsesi!

23.4.2015 klo 19.30 (kesto 60 minuuttia)
Pyydämme saapumaan paikalle hyvissä ajoin.
Vapaa pääsy katsomon täyttymiseen saakka.
Video

Kirjakauppa Tierra de Fuego
Travesía de Conde Duque, 3
28015 Madrid

[gdl_gallery title=”noche de los libros 2015″ width=”215″ height=”140″ ]