Mauri Kunnas och de tusen detaljerna

Mauri Kunnas är en finländsk författare och illustratör som knappast behöver någon närmare presentation. I vårt bibliotek vid Finlandsinstitutet finns ett flertal av hans klassiker bl.a. De sju hundbröderna, Vinter på Jyckeberga och En himla rymdfärd på finska, spanska och katalanska. Böckerna är otroligt detaljerade och varje sida innehåller en massa detaljer för läsaren att utforska. Långsamt upptäcker läsaren alla små gömda delar och personliga karaktärer.

Böckerna passar både för barn och för vuxna med barnasinnet i behåll och roar läsaren med detaljrika bilder och knäppa karaktärer. Barn kan lära sig siffror och bokstäver med Herr Getlund eller lära sig allt om den fascinerande världen av bilar, där Kunnas presenterar olika komponenter och funktioner i bilar samt olika trafikmärken. För de som vill veta mer om de nordiska länderna och historia finns också Mauri Kunnas böcker om Kung Arthur samt om vikingarna.

Mauri Kunnas (född 1950) är en finländsk grafisk formgivare, författare, konstnär och serietecknare. Han är mest känd för sina omfattande och populära verk, bland annat innehåller de historiska böckerna i Jyckeberga-serien samt litteraturklassiker menade för de minsta med Hundarnas Kalevala och De sju hundbröderna. Kunnas är också känd för sina anarkistiska serieteckningar såsom Nyrok City. Hans böcker har bl.a. översatts till engelska, svenska, norska, franska och japanska. 2005 fick Kunnas priset Tietopöllö av Finlands facklitterära författare.

På spanska finns La magia del Papá Noel, Las traviesas aventuras de Robin Hood och La vuelta al mundo del Señor Kankel. På katalanska finns La volta al món del Senyor Kànkel, Les entremaliades aventures d’en Robin Hood, La màgia del Pare Noel och Vine a conèixer l’Univers.

Välkommen att bekanta dig med Mauri Kunnas verk i vårt bibliotek.