Mauri Kunnas ja tuhat yksityiskohtaa

Mauri Kunnas on ensisijaisesti suomalainen kirjailija, joka ei esittelyjä juurikaan kaipaa. Suomen Madridin-instituutin kirjastosta löytyy useita Mauri Kunnaksen ihania jo klassikoiksi muodostuneita kirjoja. Yli kymmenkunta kirjaa sisältää muun muassa Seitsemän koiraveljestä, Koiramäki, Kaikkien aikojen avaruuskirja sekä Hyvää yötä, Herra Hakkarainen. Kirjoja on sekä suomen, espanjan että katalaanin kielellä.
Kunnaksen kirjojen piirroksissa on uskomattoman hienoja yksityiskohtia, jo pelkästään yhtä sivua voi jäädä ihailemaan ja tutkailemaan pidemmäksikin aikaa. Kuvituksia tarkastelemalla voi löytää hauskoja piilotettuja yksityiskohtia ja nauttia persoonallisista hahmoista ja piirrosten värikkyydestä.

Ihastuttavat kirjat ovat metkaa luettavaa lapsille tai lapsenmielisille, ja hauskuuttavat lukijaansa useilla kuvillaan ja hullunkurisilla hahmoillaan. Mauri Kunnaksen kirjojen joukosta löytyy myös erinomainen Herra Hakkaraisen aakkoset ja numerot, joka on mitä hauskin tapa perheen pienimmille oppia hauskan vuohihahmon avulla. Yksi, erityisesti poikien suosikki, lienee Hurjan hauska autokirja, joka vauhdikkaan tarinan lisäksi johdattaa kiehtovien autojen maailmaan esittelemällä niiden eri osat ja toiminnot, liikennemerkkejä tietenkään unohtamatta.

Pohjolasta ja historiasta kiinnostuneille Kuningas Artturin ritarit ja Viikingit tulevat ovat loistavia valintoja kevyeen oppimiseen. Viikingit tulevat on kirja pohjoismaisista saagoista sekä viikinkitarinoista muinaisilta ajoilta. Siellä seikkailevat tarunhohtoiset sankarit kuten Pässivuonon Gunnar, berserkki-Erkki, neuvokas viikinkineito Åsa sekä koti-ikäväänsä ammuva Mansikki.

Hyvää yötä, Herra Hakkarainen– kirjassa unissaan kävelevä vuohi Herra Hakkarainen ja tämän lemmikki Masa Marsu tallustelevat öisessä kaupungissa herättäen hämmennystä. Kirja sopii mitä parhaiten vaikkapa iltasaduksi. ”Kauhun” ystäville, Hui Kauhistus! on jännittävä tarina noidista, vampyyreistä, kummituksista, hirviöistä, lumimiehistä, muumioista sekä möröistä… Hui! Suuri urheilukirja puolestaan esittelee kaikenkarvaisia urheilulajeja ja kertoo myös hieman niiden säännöistä ja välineistöstä. Kirjan avulla on varmasti helppo saada lapset innostumaan liikkumisesta!

Mauri Kunnas (s.1950) on suomalainen graafikko, kirjailija, kuvataiteilija ja sarjakuvapiirtäjä. Hänet tunnetaan parhaiten laajasta ja suositusta lastenkirjatuotannostaan, johon sisältyvät muun muassa historialliset Koiramäki-kirjat sekä lapsille suunnatut sovitukset Kalevalan tai Seitsemän veljeksen tapaisista klassikoista. Kunnas tunnetaan myös anarkistisista sarjakuvistaan, muun muassa Nyrok City. Hänen kirjojaan on käännetty muun muassa englanniksi, ruotsiksi, norjaksi, ranskaksi ja japaniksi. Mauri Kunnas sai Suomen tietokirjailijat ry:n Tietopöllö-palkinnon vuonna 2005.

Espanjaksi löytyvät La magia del Papá Noel, Las traviesas aventuras de Robin Hood ja La vuelta al mundo del Señor Kankel. Katalaaniksi puolestaan La volta al món del Senyor Kànkel, Les entremaliades aventures d’en Robin Hood, La màgia del Pare Noel sekä Vine a conèixer l’Univers.