Mumin Colección de cómics de Tove Jansson volúmen 1

Tove Janssons Muminserier äntligen på spanska och katalanska

MuminMed orsak av Tove Janssons hundraårsjubileum har det spanska förlaget Coco Books publicerat en fantastisk samling ursprungliga Muminserier. Nu finns berättelserna Mumin i Vilda Västern, Muminfamiljen, Mumin på Rivieran och Den ensliga ön mellan samma pärmar för den spanska publiken att njuta av.

Samlingen är en nostalgisk svartvit retroversion av de älskade figurernas bravader i serieform, med originalteckningar av Tove Jansson. Utgåvan är samtidigt en fin hyllning till Mumintrollens bortgångna mor i år då det gått 100 år sedan hennes födelse.

De sympatiska och älskvärda mumintrollen fascinerar fortfarande både unga och gamla. I bokens berättelser följer vi så klart Mumintrollet, Muminmamman, Muminpappan, Snorkfröken, Sniff och Lilla My, samt några till. Coco Books kommer att ge ut ytterligare en volym Muminserier.

Tove Jansson var författare, konstnär, doktor i filosofi, karikatyrist och serietecknare, men mest känd var och är hon som Mumintrollens skapare. Janssons framgång började på 1950-talet då de första Muminböckerna kom ut. Under Janssons livstid publicerade ett tjugotal Muminhistorier, som prosaberättelser och i bilderboksform, och Muminserierna i dagstidningarna blev 1500 till antalet. Mumintrollens äventyr har översatts till fyrtiotre språk och det har gjorts tecknade teveserier, filmer, ett flertal teaterpjäser och till och med en opera baserade på de små trollen. Tove Jansson dog år 2001 vid en ålder av 86 år men arvet av hennes populära verk är i högsta grad levande.

I Finlandsinstitutets bibliotek kan du läsa denna första sammanställning av Muminserier på spanska. Samlingen har också publicerats i katalansk översättning.

Man är aldrig för gammal för Mumin, så kom till vårt bibliotek och hänförs av denna härliga nya bok.

Colección completa de los cómics de Tove Jansson Vol. 1
Tove Jansson
Översättning (engl): Elena Mantí y Segarra
ISBN 978-84-941652-5-2