Maailman paras koulu

Maailman paras koulu: suomalaisen arkkitehtuurin näyttely Helsingissä

Maailman paras koulu

Kuva: Marko Huttunen / Suomen rakennustaiteen museo

Mahdollisuuksien tasa-arvo, joustava hallinto ja ennen kaikkea opettajien ammattitaito ovat suomalaisen koulutuksen menestyksen salaisuudet. Suomen rakennustaiteen museon kesäinen näyttely esittelee koulurakennusten arkkitehtuurin ja koululaisten oppimistulosten välistä suhdetta.
.
Näyttely kokoaa yhteen nykyistä ja vanhaa kouluarkkitehtuuria. Taustalla on ajatus, että koulurakennuksen fyysisellä olomuodolla on suuri merkitys koululaisten oppimiseen.
.
Näyttelyssä esitellyt seitsemän suomalaista koulurakennusta muodostavat kattavan esityksen viime vuosien kouluarkkitehtuurista. Lisäksi näyttelyssä on esillä museon kokoelmiin kuuluvia kuvia ja piirroksia vuosina 1900—1970 rakennetuista kouluista.
.
Koulumaailman muutokset asettavat uusia haasteita rakennussuunnittelulle, jonka on vastattava oppilasmäärien kasvuun, erityisryhmien tarpeisiin sekä koulurakennusten muihin käyttötarpeisiin. Sosiaalinen vuorovaikutus, käyttäjaystävällisyys ja läpinäkyvyys ovatkin uusimman kouluarkkitehtuurin avainsanoja.
.
8.6. – 25.9.2011 Suomen rakennustaiteen museo, Helsinki
Valikko