Pies de persona desclazos

Kohti av Sanni Saarinen

Den finska fotografen Sanni Saarinen, vinnaren av Descubrimientos-priset 2021, avslöjar under PHotoESPAÑA några av hennes imponerande fotografier från serien Kohti som behandlar teman som identitet, rötter samt kopplingen till de fysiska och naturliga utrymmen där människorna vuxit upp.

Det finska ordet “Kohti” betyder “mot”, Sanni översätter ordet som att “man försöker uppnå något”. Utställningens bilder går tillbaka till en tid då “världen krympte och livet förtätades” .

Därmed visar fotografen oss en närmare titt på det minsta och samtidigt det mest väsentliga i livet. Hennes bilder fångar ögonblick ur tidens lopp och bygger upp en visuell dagbok som fångar dessa ögonblick.

Sanni Saarinens utställning kan man se gratis i galleriet PhotoEspaña, måndag till lördag ända fram till 26 juni. Kohti är en av två utställningar som Finlandsinstitutet i Madrid firar öppningen av sin nya lokal i Barrio de las Letras i Madrids centrum med, samt 25 år av festivalen PHotoEspaña.

Den andra utställningen är en utställning av fotografen Tuomo Manninen och heter Märkvärdig natur. Utställningen finns utställd i Finlandsinstitutets nya galleri utrymmen i Madrids centrum. Utställningen består av magnifika bilder från Helsingfors skogar.

Kohti – Sanni Saarinen
1.6.2022–26.6.2022
PHotoESPAÑA Galleriet
C/ Alameda, 9, 28014, Madrid
Öppetider: Måndag till fredag kl. 12–20 , på lördagar kl. 11–21 (på söndagar stängt)
Gratis inträd