cascada de hielo en el bosque

Märkvärdig natur av Tuomo Manninen

Finlandsinstitutet i Madrid deltar återigen i fotofestivalen PHotoESPAÑA. Under hela sommaren kan du besöka Tuomo Manninens fotoutställning Märkvärdig natur, där Helsingfors skogar spelar huvudrollen.

Under det svåra året 2020 fann finländarna naturen i närheten av sina hem. Märkvärdig natur är en serie fotografier som utforskar denna märkliga och alienerade relation eller disproportion mellan människa och natur, eftersom människan också är en del av naturen.

Alla bilder i utställningen är tagna inom Helsingfors gränser. Bildernas natur existerar inte som sådan: varje landskap är upplyst med flera olika ficklampor. Exponeringarna hänger ihop så att ljus i olika riktningar konvergerar. Samtidigt skapas ett välbekant och overkligt tillstånd, en märkvärdig natur.

Tuomo Manninen är en finländsk fotograf som har haft ett flertal utställningar runt om i världen, till exempel på Venedigbiennalen och Rencontres d’Arles-festivalen.

Tillsammans med utställningen Märkvärdig natur firas invigningen av institutets nya lokal i Madrid den 10 juni. Institutet har flyttat till det historiska distriktet Barrio de las Letras i Madrid, känt som spanska författares, bl.a Cervantes boplats.

Finland är också representerat på PHotoESPAÑA-festivalen av fotografen Sanni Saarinen. Saarinen belönades förra året med det prestigefyllda Descubrimientos-priset och stöds även av institutet.

Märkvärdig natur
11.6.–31.8.2022 (stängt 1.–16.8.2022)
ti-fre kl.10–18
Invigning fre 10.6.2022 kl.15–21
Gallerian på Finlandsinstitutet i Madrid
Calle San Agustín 7
28014 Madrid