Sophia jansson

Sophia Jansson: Mumin, Tove Jansson och läsningens betydelse

Mumin, Tove Jansson och betydelsen av läsning under barndomen är temat för talet som Sophia Jansson håller på bokmässan i Madrid, lördagen den 28:e maj kl. 12.30.

Sophia Jansson är brorsdotter till Tove Jansson (1914-2001), den finska författaren och konstnären som blev världsberömd som skaparen av Mumin, en familj av vita, runda troll, av vilka de även finns flera spanska upplagor.

På bokmässan kommer Sophia Jansson att tala på spanska om Mumin, från A till Ö och om Tove Jansson samt betydelsen av att läsa under barndomen.

Hon har sällskap av psykoterapeuten och utbildaren Beatriz Cazurro, expert på anknytning och trauma. Hon kommer att prata om sagor och berättelser som hon använder som ett verktyg för att berätta om barnens liv och känslor, och främja en trygg anknytning och förebygga psykiska problem hos barn. Beatriz Cazurro har skapat kampanjerna “en sus zapatos” och “childrentoo” som behandlar temat bra bemötande.

Eventet är kostnadsfritt och ordnas tillsammans med Finlandsinstitutet i Madrid samt i samarbete med Europeiska kommissionens representation i Spanien. De första deltagarna i eventet kommer att få en exklusiv Mumin kasse.

Mumin, Tove Jansson och läsningens betydelse
Med Sophia Jansson och Beatriz Cazurro
28:e maj klockan 12.30.
Bokmässan – Europeiska Paviljongen
Retiroparken (Madrid)

Organiseras av Finlandsinstitutet i Madrid I samarbete med Europeiska kommissionens representation i Spanien