Pies de persona desclazos

Sanni Saarisen Kohti

Sanni Saarinen voitti vuonna 2021 arvostetun Descubrimientos-palkinnon, minkä johdosta hänen näyttelynsä on osa Espanjan arvostetuimman valokuvafestivaalin päänäyttelyä. Saarisen vaikuttavat valokuvat tarkastelevat muun muassa identiteettiä, juuria ja ihmisten kiinnittymistä lapsuuden ajan rakennettuun ympäristöön ja luontoon.

Näyttelyn nimi viittaa ’kohti menemiseen’, yritykseen saavuttaa jotakin hetkellä, jolloin maailma pieneni ja elämänpiiri tiivistyi. Valokuvat vangitsevat pienissä yksityiskohdissa ja elämän oleellisimmissa seikoissa viipyilevän katseen. Yhdessä tallennetuista hetkistä rakentuu visuaalinen päiväkirja.

Sanni Saarisen näyttely on avoinna PHotoESPAÑAn galleriassa elokuun loppuun saakka maanantaista lauantaihin. Valokuvia ihastelemassa voi poiketa täysin ilmaiseksi.

Kohti on toinen kahdesta näyttelystä, joilla Suomen Madridin-instituutti juhlii uuden toimitilansa avajaisia perinteisessä ja kulttuuritarjonnastaan tunnetussa Barrio de las Letras -kaupunginosassa.

Instituutin toinen näyttely PHotoESPAÑAssa on Tuomo Mannisen Ihmeellinen luonto, joka on esillä Sanni Saarisen näyttelyn lähistöllä instituutin omassa galleriassa. Näyttelyn pääosassa ovat vaikuttavat helsinkiläiset metsät.

Kohti– Sanni Saarinen
1.6.2022–26.6.2022
PHotoESPAÑA Gallery
c/ Alameda, 9, 28014, Madrid
Aukioloajat: ma-pe klo 12–20, la klo 11–21
Vapaa pääsy