Edith Södergranin runoihin perustuva dramatisoitu esitys Madridissa

Edith Södergranin ruonoihin perustuva dramatisoitu esitys Levottomia Unia esitetään perjantaina 13. tammikuuta Tierra del Fuegossa, Madridissa. Tilaisuus alkaa klo. 20. Södergranin runoja lausuu näyttelijä Nina Ikonen.

Edith Södergran syntyi Pietarissa 1892, ja häntä pidetään yhtenä Skandinaavian tärkeimmistä  runoilijoista, vertauskuvina Pound ja Rilke. Hänen runoutensa ansaitsee tulla tunnetuksi myös Espanjassa, jossa  Södergranin runoutta sekä espanjaksi, että suomeksi sisältävä Levottomia Unia on saanut kiitettävän vastaanoton.

Runojen syvällinen kauneus ja dramaattinen voima ovat olleet suuri inspiraation lähde tämän runoesityksen toteuttamisessa. Tarkoituksena luoda katsojan eteen se taianomainen tunnelma ja maailma, joka kätkeytyy jokaiseen runoon. Näin syntyy tarina naisesta, joka rakkauden, pettymysten, sairauden ja intohimon kautta joutuu kohtaamaan omaa olemassaoloaan ja sen syvimpiä ulottuvuuksia elämänsä eri vaiheissa:

Tyttö: viaton, romanttiset unelmat ja pilvilinnat.
Nainen  realismi, kärsimys, voima, usko ja toivo.
Rakastajatar : intohimo, hylkääminen, yksinäisyys, sairaus ja kuolema.

Sielun ja ruumiin kipu ja ikuinen taistelu löytääkseen aavikon joka kukkii. Ja kaikkeen kietoutuneena kuoleman levottomuutta herättävä läheisyys, jonka ikuinen mysteeri on alati läsnäoleva eksistentiaalinen osa meidän kaikkien elämää.

Tervetuloa nauttimaan väkevästä suomlaisesta  taiteesta,  täynnä pohjoisen voimaa ja kauneutta!

Levottomia Unia. Suomalaista runoutta
Tierra del Fuegossa
Travesía Conde Duque 3, Madrid (Metro: Noviciado)
Perjantaina 13. tammikuuta klo 20 alkaen
Kesto 40 minuuttia
Sisäänpääsy: 4 euroa, sis. lasillinen viiniä

Valikko