Jussi Tiaisen valokuvanäyttely Pohjois-Espanjassa

Suomalainen inhimillinen arkkitehtuuri esittäytyy Jussi Tiaisen kuvaamana Comillasissa, Pohjois-Espanjassa 26.1.-28.2.2012. Näyttelyn järjestävät Suoman Madridin-instituutti, Fundación Comillas sekä Ölsen Projects y Mundanalrüido, Gestión Cultural. Näyttely on osa instituutin koordinoimaa suomalaisen audiovisuaalisen taiteen vientihanketta Espanjassa.

Jussi Tiainen on valinnut näyttelyyn valokuvia suomalaisista rakennuksista, joissa arkkitehtuuri perustuu luonnon ja käyttäjän kunnioitukselle. Näyttelyssä kuvatut suomalaiset julkiset rakennukset lastentarhasta kappeliin esittävät katsojalle inhimillisen arkkitehtuurin eri muotoja. Ne ovat kestäviä rakennuksia, jotka sulautuvat ympäristöönsä ja edistävät käyttäjiensä hyvinvointia.

Tiainen avaa näyttelynsä Fundación Comillasin tiloissa 26. tammikuuta ja esittelee näyttelyn yleisölle tutustumiskierroksella 28. tammikuuta. Näyttelyn yhteydessä järjestetään lisäksi mielenkiintoisia arkkitehtuurivalokuvauksen työpajoja perheille ja opiskelijoille. Inhimillinen arkkitehtuuri-näyttelyn taustalla on Tiaisen kirja Human Scale in Finnish Architecture – Arquitectura Finlandesa a Escala Humana (2011).

Jussi Tiainen
Jussi Tiainen on Suomen tunnetuin ja tunnustetuin arkkitehtuurivalokuvaaja, joka on tallentanut erityisesti kotikaupunkinsa Helsingin rakennuksia sekä kuvannut laajalti monipuolista rakennustaidetta ympäri Suomea. Myös luennoitsijana suositun ja lukuisia valokuvakirjoja julkaisseen Tiaisen kuvat herättävät katsojan huomaamaan rakennusten yksityiskohdat ja arkkitehtuurin kauneuden.Tiaisen teoksia on ollut näytteillä ympäri maailmaa mm. useissa Euroopan maissa, Kiinassa ja Pohjois-Amerikassa.

Työpajat
28.1. Aamu Jussi Tiaisen kanssa
2.2. Johdanto valokuvaukselliseen näkemiseen, Paulo Camblor, suunnattu taideopiskelijoille
9. ja 23.2. Arkkitehtuuria liikkeessä, lapsille suunnattu taiteellinen kokeilu, Mundanalrüido
18.2. Johdanto valokuvaukselliseen näkemiseen, Paulo Camblor, suunnattu perheille

Ilmoittautumiset: hola@mundanalruido.es

Valikko