Kristall och silver i La Granja

Kanttarelli av Tapio Wirkkala, Iittala, 1947. Foto: Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiö

Den nationella Glasmuseum i La Granja de San Idelfonso presenterar, i samband med Finlands glasmuseum i Riihimäki, Finlandsinstitutet i Madrid och Finlands ambassad i Madrid, utställningen Tapio Wirkkala: un poeta de cristal y la plata. Utställningen firar Tapio Wirkkalas hundraårsjubileum och kan besökas mellan den 30 oktober 2015 och den 8 maj 2016.

Tapio Wirkkala: un poeta de cristal y la plata -utställningen består av 200 glas- och silververk som Wirkkala designade för företagna som Iittala och Kultakeskus och de ingår i en privat samling av familjen Kakkonen. För den finländska konstindustrin är Wirkkala en av den mest betydande konstnär och hans design av glas, keramik, trä och silver fick internationell uppmärksamhet redan på 50- och 60-talet.

Wirkkalas arbete presenteras också på utställningen Tapio Wirkkala, Saivaara, 1978 finska Lappland som beskriver ett kontroversiellt land konstverk som aldrig blev konstruerat. Utställningen tar plats på Finska institutet och kan besökas framtill den 30 november.

Den 30 oktober 2015 och den 8 maj 2016
Tapio Wirkkala: Un poeta del cristal y la plata
Real Fábrica de Cristales de La Granja – Museo Tecnológico del Vidrio – Sala de Raspamento

 

[gdl_gallery title=”wirkkala-la-granja” width=”215″ height=”140″ ]
Meny