Sibelius för åt alla

Illustration: Lasse Rautanen, 2012 © Sibelius Society of Finland

Finlandsinstitutet i Madrid tillsammans med Finlands Ambassad i Madrid och Lahtis Symfoniorkester presenterar Sibelius 150 – utställningen som tar plats på Finlandsinstitutet. Vernissagen firas den 10 december. Utställningen ordnas som en del av den kända finska kompositörens 150-årsjubileum.

På vernissage kommer forskare Pekka Hako hålla en föreläsning och berätta om Sibelius som kompositör och person. Sibelius är en av den mest framstående kompositör inom den finska klassiskt musik branschen. Hans mest kända kompositioner består bland annat av Finlandia och Valse Triste. Hans symfonier formar en del av symfoniorkesterns konsertprogram runt i världen.

Utställningen består av paneler med berättelser som beskriver Sibelius levnadsloppet. Lahtis Symfoniorkester har samlat in materialet och är det första orkestern i världen som spelade in på bandet Sibelius musik. Lahtis Symfoniorkester har kommit sig upp som en orkester specialiserat för Sibelius.

Programmet av Sibelius 150-årsjubileum består av utställningar, kompositörstävlingar, konferenser och festivaler. På Finlandsinstitutets bibliotek hittar man även boken Min Sibelius (2014) som blev publicerat som en del av jubileum.

Sibelius 150 – utställningen av Lahtis Symfoniorkester
10.12.2015-15.1.2016
Invigningen av utställningen: 10.12.2015 kl. 18
Konferens av Pekko Hako: Jean Sibelius värld

[gdl_gallery title=”sibelius-150-pekka-hako” width=”215″ height=”140″ ]
Meny