Lasi ja hopea La Granjassa

Tapio Wirkkalan Kanttarelli, Iittala, 1947. Kuva: Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiö

La Granja de San Idefolson Kansallinen lasimuseo esittelee Tapio Wirkkala: lasin ja hopean runoilija -näyttelyn, joka on järjestetty yhteistyössä Suomen lasimuseon, Suomen Madridin-instituutin ja Madridin Suomen suurlähetystön kanssa. Näyttely, joka on nähtävissä 30. lokakuuta 2015 lähtien aina 8. toukokuuta 2016 asti, on osa tapahtumia, jotka järjestetään juhlistamaan Tapio Wirkkalan (1915-1985) satavuotisjuhlaa.

Näyttely käsittää 200 lasista ja hopeista taideteosta Kyösti Kakkosen kokoelmista, jotka suuri suomalainen taiteilija on suunnitellut Iittalalle ja Kultakeskukselle. Wirkkalan lasi-, keramiikka-, puu- ja hopeateokset olivat 1950 ja 1960-luvuilla näytteillä kansainvälisesti ja ne saivat myös monia palkintoja kansainvälisesti. Wirkkala on yksi merkittävimmistä henkilöistä suomalaiselle taideteollisuudelle.

Jos haluatte tutustua Wirkkalan teoksiin toisesta ulottuvuudesta, meneillään on myös toinen taiteilijasta ja hänen töistään kertova näyttely Tapio Wirkkala: Saivaara. 1978. Lappi, joka kertoo Wirkkalan toteutumattomasta maisemataideteoksesta Lappiin. Näyttely on nähtävillä Suomen Madridin-instituutissa aina 30. marraskuuta asti.

30. lokakuuta 2015 – 8. toukokuuta 2016
Tapio Wirkkala: Lasin ja hopean runoilija
Real Fábrica de Cristales de La Granja – Museo Tecnológico del Vidrio – Sala de Raspamento

 

[gdl_gallery title=”wirkkala-la-granja” width=”215″ height=”140″ ]
Valikko