Mumin Colección de cómics de Tove Jansson volúmen 1

Tove Janssonin täysi sarjakuvakokoelma vihdoinkin espanjaksi ja katalaaniksi

Mumin sarjaMaailmantunnetun suomalaisen kirjailijan, Tove Janssonin 100-vuotis juhlavuotta vietetään vuonna 2014, minkä kunniaksi espanjalainen Coco Books– kustantamo on koonnut neljästä alkuperäissarjakuvaklassikosta muodostuvan ihastuttavan Muumikirjan. Tämä ainutlaatuinen teos on vasta tuoreeltaan julkaistu ja se koostuu osista Rosvoja Muumilaaksossa, Elämää Muumilaaksossa, Muumiperhe Rivieralla ja Seikkailu autiolla saarella.

Tämä tuore muumikokoelma on erityinen mustavalkoinen, nostalginen retroversio suosituista muumihahmoista sarjakuvan muodossa ja se on samaan aikaan hieno kunnianosoitus edesmennyttä ”Muumien äitiä” Janssonia kohtaan, jonka syntymästä tulee juhlavuonna 2014 kuluneeksi 100 vuotta.

Sympaattiset Muumit ovat ihastuttavia ja persoonallisia ja ne kiehtovat yhä edelleen niin nuoria kuin vanhojakin. Tässä suosittelemassamme kirjassa seikkailevat mm. kaikille tutut Muumilaakson tutut asukkaat: Muumipeikko, Muumimamma-, ja pappa, Niiskuneiti, Nipsu, Pikku Myy ja Nuuskamuikkunen. Muumi- sarjakuvakirjasta on tulossa myös toinen osio samalta kustannusyhtiöltä.

Tove Jansson oli suomalainen kirjailija, taidemaalari, filosofian tohtori, pilapiirtäjä ja sarjakuvataiteilija, joka tunnetaan parhaiten muumihahmojen luojana. Menestykseen Jansson nousi 1950-luvulla, kun ensimmäiset muumikirjat ilmestyivät. Muumitarinoita valmistui Janssonin elämän aikana proosana ja kuvakirjoina toistakymmentä, sanomalehtien sarjakuvina kaikkiaan 1500 sarjaa. Muumikirjoja on käännetty 43 eri kielelle ja niistä on tehty kirjojen ja sarjakuvien lisäksi myös animaatiosarjoja, interaktiivisia kirjasovelluksia, lukuisia näytelmiä ja jopa ooppera. Jansson menehtyi 86-vuoden iässä vuonna 2001, mutta hänen erittäin suosittujen teoksiensa arvostettu perintö elää yhä vahvana.

Instituutin kirjastossa voit lukea tämän ensimmäisen version Muumikirjasta espanjan kielellä, joka on julkaistu myös katalaaniksi.

Koskaan ei voi olla liian vanha Muumeille, tule siis tutustumaan tähän upeaan uutuuteen Suomen Madridin- instituutin kirjastoon!

Colección completa de los cómics de Tove Jansson Vol. 1
Tove Jansson
Käännös (engl): Elena Mantí y Segarra
ISBN 978-84-941652-5-2