Spiral: Suomalainen punonta tänään

Anna Maria Vaatainen SPIRAL

Marjakori © Anna-Maria Väätäinen

Suomen Madridin-instituutti, Suomen Suurlähetystö Madridissa ja Espanjan Kansallinen Dekoratiivisten Taiteiden Museo esittelevät näyttelyn Spiral: Suomalainen punonta tänään, joka kertoo nykyajan punonnasta Suomessa, jossa yhdistyvät perinteet, nykyaika ja kierrätysmateriaalien käyttö.

Spiral-ryhmän muodostavat: tekstiilitaiteilija Minna Koskinen, museolehtori Raija Manninen, punojat Anelma Savolainen ja Anna-Maria Väätäinen sekä kuusi perinteisten punontamateriaalien työstäjää. Kierrätysmateriaaleja käyttävät punojat ovat keskenään hyvin erilaisia, mutta kierrätysmateriaalit yhdistävät heitä. Anelma Savolainen ja Anna-Maria Väätäinen tarkastelevat materiaaleja eri punontatekniikoista lähtien, kun taas Minna Koskisella on tekstiilitaiteilijan ote materiaaleihin. Raijalle käytetty materiaali jo sinänsä on lähtökohtana taideteoksille.

Suomessa yleisesti käytettyjä punontamateriaaleja ovat olleet: tuohi, päre, juuri, paju ja kaisla, jotkut näistä materiaaleista ovat tietyille alueille tyypillisiä johtuen luonnonolosuhteista. Spiral-ryhmä haluaa esitellä Madridissa punojia, joilla on vahva materiaalin tuntemus ja laadukas kädenjälki sekä intohimoa kehittää edelleen omaa osaamistaan.

Näyttely avataan 14. lokakuuta klo 19, jota ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskuksen Itä-Suomen aluetoimipiste.

Spiral: suomalainen punonta tänään
Esillä 14. lokakuuta 2015 – 10. tammikuuta 2016
Taiteilijat: Minna Koskinen, Raija Manninen, Anelma Savolainen, Anna Maria Väätäinen, Matleena Fofonoff, Hans Holmqvist, Pertti Junninen, Simo Lappi, Hillevi Niiranen, Soile Söderling
Espanjan Kansallinen Dekoratiivisten Taiteiden Museo
Calle de Montalbán, 12
28014 Madrid

 

16.10.2015 klo 10:30 – 12:30
Paperinkehruu värttinällä -työpaja
Ilmainen, rajoitettu määrä paikkoja.
Ilmoittaudu soittamalla numeroon: +34  91 050 57 55
Järjestäjät: Suomen Madridin Instituutti, Suomen Espanjan Suurlähetystö Madridissa, Espanjan Kansallinen Dekoratiivisten Taiteiden Museo, Spiral

[gdl_gallery title=”Spiral” width=”215″ height=”140″ ]

 

Valikko