cascada de hielo en el bosque

Tuomo Mannisen Ihmeellinen luonto

Suomen Madridin-instituutti osallistuu taas kerran PHotoESPAÑA-valokuvafestivaaliin. Instituutin galleriassa voi tutustua koko kesän ajan Tuomo Mannisen Ihmeellinen luonto -valokuvanäyttelyyn, jossa pääosassa ovat helsinkiläiset metsät.

Vaikeana vuonna 2020 suomalaiset löysivät kotiensa lähiluonnon. Ihmeellinen luonto on valokuvasarja, joka tutkii juuri tätä ihmisen ja luonnon outoa sekä vieraantunutta suhdetta tai suhteettomuutta, sillä onhan ihminen myös osa luontoa.

Kaikki näyttelyn kuvat on otettu Helsingin rajojen sisäpuolella. Kuvien luontoa ei sellaisenaan ole olemassa: jokainen maisema on valaistu kymmenillä eri salamavaloilla. Valotukset on liitetty toisiinsa niin, että erisuuntaiset valot yhtyvät. Näin syntyy samaan aikaan tuttu ja epätodellinen tila, Ihmeellinen luonto.

Tuomo Manninen on suomalainen valokuvaaja, jolla on ollut kymmeniä näyttelyitä ympäri maailmaa, esimerkiksi Venetsian Biennaalissa ja Rencontres d’Arles-festivaalilla.

Yhdessä Ihmeellinen luonto -näyttelyn kanssa juhlitaan 10. kesäkuuta Suomen Madridin-instituutin uusien toimitilojen avajaisia. Instituutti on muuttanut Madridin historialliseen Barrio de las Letras -kaupunginosaan, joka on tunnettu Cervantesin ja monien muiden kuuluisien espanjalaiskirjailijoiden asuinalueena.

Suomea edustaa PHotoESPAÑA-festivaaleilla myös valokuvaaja Sanni Saarinen, jolle myönnettiin edellisvuonna arvostettu Descubrimientos-palkinto ja jota instituutti myös tukee.

Ihmeellinen luonto
11.6.–31.8.2022 (suljettu 1.–16.8.2022)
ti-pe klo 10–18
Avajaiset pe 10.6.2022 klo 15–21
Suomen Madridin-instituutin galleria
Calle San Agustín 7
28014 Madrid