Kajsa Ekroos utsedd till ny generalsekreterare för stiftelsen

NYHETER

FM Kajsa Ekroos kommer att vara generalsekreterare för Iberisk-amerikanska stiftelsen från 16.10.2023. Kajsa studerade spansk filologi, interkulturell interaktion, latinamerikanska studier och kommunikation vid Helsingfors universitet. I studierna ingick utbytesperioder i Granada, Spanien och Santiago de Chile. Efter examen har Kajsa arbetat i över ett decennium i olika expert- och projektledarpositioner inom högskole- och vetenskapssektorn.

Från 2013 till 2019 var hon specialdesigner i FinCEAL-projektet, som finansierades av undervisnings- och kulturministeriet och samordnades av UniPID-nätverket, och som stödde forskningssamarbete mellan Finland, Europa och Latinamerika och Karibien. Kajsa har organiserat tiotals seminarier och evenemang om forsknings- och innovationssamarbete i Finland, Chile, Argentina, Panama och andra länder. Sedan dess har hon arbetat som vetenskaplig expert vid Finlands Akademi och andra institutioner om EU:s forskningsfinansiering.

För tillfället arbetar Kajsa som företagare och utbildare inom välbefinnande vid sidan av sina arbetsuppgifter som generalsekreterare. På fritiden tycker hon om att läsa, dansa, yoga och vinterbada.