Kajsa Ekroos on Iberialais-amerikkalaisen säätiön uusi pääsihteeri

UUTISET

FM Kajsa Ekroos toimii Iberialais-amerikkalaisen säätiön pääsihteerinä 16.10.2023 alkaen. Kajsa opiskeli Helsingin yliopistossa espanjalaista filologiaa, kulttuurienvälistä vuorovaikutusta, Latinalaisen Amerikan tutkimusta ja viestintää. Hänen opintoihinsa sisältyivät vaihtojaksot Espanjan Granadassa ja Santiago de Chilessä. Valmistumisensa jälkeen Kajsa on työskennellyt reilun vuosikymmenen erilaisissa asiantuntija- ja hankehallinnon tehtävissä korkeakoulu- ja tiedesektorilla.

Hän toimi mm. 2013-2019 erikoissuunnittelijana Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa ja UniPID-verkoston koordinoimassa FinCEAL-hankekokonaisuudessa, jossa tuettiin tutkimusyhteistyötä Suomen, Euroopan ja Latinalaisen Amerikan ja Karibian alueen maiden välillä. Kajsa on järjestänyt useita kymmeniä tutkimus- ja innovaatioyhteistyöhön liittyviä seminaareja ja tapahtumia mm. Suomessa, Chilessä, Argentiinassa ja Panamassa. Sittemmin hän on työskennellyt mm. Suomen Akatemiassa tiedeasiantuntijana EU-tutkimusrahoituksen parissa.

Tällä hetkellä Kajsa toimii pääsihteerin tehtävien ohella hyvinvointialan yrittäjänä ja kouluttajana. Vapaa-ajallaan hän nauttii lukemisesta, tanssimisesta, joogasta ja avanto-uinnista.