Europeiska språkdagen i Lissabon: stort utbud av kulturaktiviteter den 27 september

DEL Lissabon 2014Kulturinstitut och ambassader i Lissabon firar den 27 september den europeiska språkdagen med ett stort utbud av gratis kulturprogram för hela familjen, för alla smaker och sinnen. Festivalen kommer att vara i Goethe institutet, som öppnar sina dörrar och bjuder in besökare att göra en djupdykning i sex europeiska språk: tyska, rumänska, spanska, italienska, franska och finska. Firandet av europeiska språkdagen 2014 görs på initiativ av nätverket EUNIC Portugal där Finlandsinstitutet är medlem.

Programmet börjar kl. 14.30 med minikurser i tyska, rumänska, spanska, italienska, franska, finska och österrikisk tyska. Kurserna kommer sedan att upprepas varje halvtimme. Den som vill bekanta sig med de europeiska språken via maten kan provsmaka snacks från Österrike, Tyskland, Italien och Rumänien. Familjer kan välja att lyssna på berättelsekonserten ”Historias Magnetic” eller delta i en teaterworkshop med skådespelaren Ulises Cena. Yngre besökare kan delta i en workshop med illustratören Danuta Wojciechowsa.

Den som ännu orkar i slutet av dagen, kan delta i en kurs för traditionell rumänsk dans och efteråt gå på en fransk dragspelskonsert. Sist men inte minst kan man också delta i utlottningen av en gratis språkkurs hos någon av arrangörerna för språkdagen.

Mer information: portugal.eunic-online.eu

Meny