Eurooppalaisten kielten päivä Lissabonissa: laaja kulttuuriohjelma 27. syyskuuta

DEL Lissabon 2014Kulttuuri-instituutit ja suurlähetystöt, yhdessä Lissabonin päämajan kanssa juhlivat 27. syyskuuta Eurooppalaisten kielten päivää laajalla ja maksuttomalla kulttuuripainotteisella koko perheen ohjelmalla, kaikille mieltymyksille ja aisteille. Tapahtuma järjestetään Goethe-instituutin tiloissa ja puutarhassa, jotka avaavat ovensa kävijöille ja kutsuvat nauttimaan kaikilla aisteilla kuudesta eurooppalaisesta kielestä: saksan, romanian, espanjan, italian, ranskan ja tietysti suomen kielestä. Tämä vuoden 2014 Eurooppalaisten kielten päivä on EUNIC Portugalin aloite, johon myös Suomen Madridin-instituutti osallistuu.

Ohjelma alkaa saksan, romanian, espanjan, italian, ranskan, suomen ja Itävallan saksan minikursseilla klo 14.30 alkaen, toistuen siitä eteenpäin puolen tunnin välein. Niille, jotka haluavat perehtyä eurooppalaisiin kieliin makuelämysten kautta, ei kannata jättää väliin alkupaloja Itävallasta, Saksasta, Italiasta ja Romaniasta. Perheet voivat halutessaan kuunnella ”Historias Magnetic”:ia historiakonsertissa, tai osallistua teatterityöpajaan näyttelijä Ulises Cenan kanssa. Pienempi väki voi osallistua työpajaan kuvittaja Danuta Wojciechowsan kanssa.

Niille joilla voimia riittää vielä päivän lopussa, voivat osallistua perinteisen romanialaisen​​ tanssin kurssille ja sen jälkeen ranskalaiseen harmonikkakonserttiin. Ja kuten paras tunnetusti tulee aina lopussa, kaiken tämän jälkeen voi vielä osallistua Eurooppalaisten kielten päivän 2014 –järjestävien instituuttien tarjoaman kielikurssin arvontaan.

Lisätietoja: portugal.eunic-online.eu

Valikko