Böcker med jultema

Under jultiden rekommenderar institutet att ta en titt på vårt biblioteks utbud av böcker med jultema. Inspirerad av magiska sagor, kan hela familjen njuta av julatmosfären. Dessa vackert illustrerade böcker kan läsas på så många som fyra olika språk.

På hyllan hittar du Hanna och Antti Kallios bok Velhosaari ja joulupukin parta och Tiina Nopolas och Mervi Lindmans berättelse Siirin jouluyllätys. Den första av dessa introducerar sina läsare till vinterns natur och fauna, och den andra bjuder in läsare att följa Siiris vardag i förväntan av julen, med rädsla att julen kanske inte kommer då hennes mamma blivit sjuk.

Den klassiska boken Jultomten av Mauri Kunnas, älskad av alla, inbjuder läsarna med till jultomtens och älvarnas magiska värld. Denna bok har översatts till över 25 olika språk och institutet har en version av denna bok på spanska samt katalanska.

En känd kanadensiska författare André Noël Chaker bosatte sig senare i Finland står bakom en klassisk bok Santa’s Dream, som är en berättelse om att uppfylla drömmar. En pedagogisk berättelse berättar historien om en ung jultomts resa till vuxen ålder och hur han följer sina drömmar in i sitt drömyrke, att bli jultomte.

Välkommen till institutets bibliotek för att låna böcker som säkert kommer att få dig till julstämning!