2219 kilometer gräns

Namnet 2219 som tyder på längden på gränsen mellan Venezuela och Colombia är en fotoutställning som institutet presenterar i sina utrymmen från och med 9 maj.

Enligt artisten är ”2219 svaret på massutflyttningen, som har spritt folket från v Venezuela till en stor mängd olika länder”. Via vyer, porträtt och kollage ger artisten publiken en möjlighet att uppleva en fysisk och känslosam resa mellan länderna. Projektet ger en personlig och symbolisk inblick i en stund av minnet och en känsla av rotlöshet.

Alicia Caldera föddes och växte upp i Maracaibo, Vanezuela. Även om hon studerade statsvetenskap, har hon senare ägnat sig åt att studera politisk och social problematik i relation till sina egna resor och upplevelser kopplade till identitet med hjälp av fotografering. År 2007 bestämde hon sig för att flytta till Bogota, Colombia, där hon bodde över 10 år. Där föddes även projektet 2219, som nu ställs ut på Finlands institut i Madrid, där kan den ses gratis fram till 2 juni.

Utställningen passar bra ihop med institutets mål, vilket är att bygga broar mellan Finland och den världen portugis- och spanktalande världen.. Utställningen är även en del av PhotoEspaña-festivalen.

2219
Alicia Caldera
9.5.-2.6.2019
Invigning: 9.5.2019, kl. 19-20.30
Finlands institut i Madrid

Foto: Sebastián Bejarano