2219 kilometriä rajaa

2219, nimi viittaa Venezuelan ja Kolumbian välisen rajan pituuteen kilometreissä, on valkouvanäyttely, jonka Instituutti esittelee tiloissaan 9. toukokuuta alkaen.

Taiteilija Alicia Calderan sanojen mukaan ”2219 on vastaus massamaastamuuttoon, joka on hajauttanut venezuelalaiset suureen määrään eri maita.” Maisemien, muotokuvien ja kollaasien kautta taiteilija tuo yleisölle mahdollisuuden kokea fyysinen ja tunteellinen matka maiden välillä. Projekti kokoaa henkilökohtaisen ja symbolisen katsauksen hetkellisyyteen, juurettomuuden tunteeseen ja muistiin.

Alicia Caldera syntyi ja kasvoi Maracaibossa, Venezuelassa. Vaikka hän opiskeli valtiotieteitä, on hän sittemmin omistautunut tutkimaan poliittista ja sosiaalista problematiikkaa suhteessa omiin matkustamiseen ja identiteettiin liittyviin kokemuksiinsa valokuvauksen avulla. Vuonna 2007 hän päätti muuttaa Bogotaan, Kolumbiaan, jossa hän asui yli 10 vuotta. Siellä syntyi myös 2219-projekti, joka tulee nyt esille Suomen Madridin -instituuttiin, ja jossa se on nähtävillä ilmaiseksi 2. kesäkuuta asti.

Näyttely sopii yhteen instituutin tavoitteen kanssa, joka tähtää kulttuuristen siltojen rakentamiseen Suomen ja lusohispaanisen maailman välille, ja se on myös osa PhotoEspaña-festivaalia.

2219
Alicia Caldera
9.5.-2.6.2019
Avajaiset: 9.5.2019, klo 19-20:30
Suomen Madridin -instituutti

Kuvat: Sebastián Bejarano