Aapo Nikkanen i Madrid Art Book Fair- bokmässan

Artisten Aapo Nikkanen kommer och föreläser på Libros Mutantes Madrid Art Book Fair- bokmässans Perspectivas Mutantes-konferensen, angående hans projekt > be me- a collection of greentexts. Evenemanget ordnas med hjälp av institutets stöd på kulturcentret La Casa Encendidas innergård lördagen den 27 april kl. 17.30

be me – a collection of greentexts (2015) samlar i form av en e-bok korta anekdoter och berättelser om internets avgrunder, och kommer därav att definiera digitalgenerationens nya utveckade narrativspråk, vars centrala retorik består av fluktuation, misslyckande och humor.

Aapo Nikkanen – artist, kurator och kritiker – har fått sin utbildning i Finland, Nederländerna och Schweiz, och bor och arbeter nu i Paris. Hans arbeten har visats både enskillt och på kollektivutställningar i Helsingfors, Paris, London och Amsterdam.

Libros Mutantes Madrid Art Book Fair är ett annorlunda bokevenemang, som fokuserar på boken som ett konstverk och för samman spanska och internationella förlag, självpublicerade böcker och empiriska publikationer. Perspectivos Mutantes är en konferensserie, som lyfter fram projekt och personer som förnyar aktuell redigering.

Aapo Nikkanen
Libros Mutantes
27.4.2019 kl. 17:30
La Casa Encendida
Ronda de Valencia, 2
28012 Madrid