Yhteistyösopimus Oulu2026-projektin puitteissa

UUTISET


Suomen Madridin-instituutti on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen Oulu2026-projektinsa puitteissa kahden madridilaisen kulttuurijärjestön, HUG Culturen ja ISLAn, kanssa. Yhteistyön tavoitteena on vuoden 2024 aikana toteuttaa kaksi taiteilijaresidenssiä, joihin osallistuvat suomalainen ja espanjalainen taiteilija. Toinen residensseistä sijoittuu Espanjaan, toinen Suomeen.

Ensimmäinen residenssijakso alkaa 6. toukokuuta, kun suomalainen taiteilija Antti J. Leinonen saapuu Espanjaan. Hän työskentelee yhdessä espanjalaistaiteilija Miguel Sbastidan kanssa kuukauden ajan ISLAn tilalla Robledo de Chavelan kylässä Madridin ulkopuolella. Siellä ISLAlla on tontti, jossa nykytaiteen kautta voidaan pohtia ajankohtaisia ympäristökysymyksiä. Syksyllä Sbastida puolestaan matkaa Suomeen, jossa taiteilijat jälleen tekevät yhteistyötä kuukauden ajan.

Taiteilija, valokuvaaja ja kuvajournalisti Antti J. Leinonen on syntynyt Oulussa. Hänen töitään on julkaistu useissa valtakunnallisissa medioissa niin televisiossa kuin sanoma- ja aikakauslehdissä. Leinosen tuleva yhteistyökumppani Miguel Sbastida on madridilaissyntyinen taiteilija ja itsenäinen tutkija. Töissään hän keskittyy kulttuuriekologiaan, maantieteellisiin ilmiöihin ja ympäristön rappeutumiseen liittyviin kysymyksiin.