niño y burbuja de jabón

Uwa Iduozee Helsingissä

Uwa Iduozeen Not yet, but I like painting -näyttely matkustaa Helsinkiin syksyllä Portugalin suurlähetystön yhteistyössä. Se on esillä kahdessa eri paikassa: Portugalin suurlähetystössä ja Euroopan komission Suomen-edustustossa.

Uwa Iduozee vietti vuonna 2022 kuusi viikkoa Ci.CLO Plataforma de Fotografian residenssissä Portossa, missä hän työskenteli Cercon kaupunginosassa asuvien lasten ja nuorten kanssa. ”Lapset täällä eivät unelmoi”, Iduozeelle kerrottiin, kun hän saapui portugalilaisen kaupungin lähiöön.

Residenssin tuloksena on valokuvasarja, jossa tarkastellaan aikuisuuden käsitettä ja aikuiseksi kasvamista taloudellisen ja sosiaalisen epävarmuuden keskellä sekä sitä, miten tärkeää on luoda tilaa mielikuvitukselle ja haaveilulle. Kuvat oli esillä Porton valokuvabiennaalissa ja Suomen Madridin-instituutin galleeriassa.

Iduozeen residenssi sekä näyttelyt Madridissa ja Portossa kuuluvat Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien yhteiseen Together Again -projektiin, joka ytimessä on taiteen, kulttuurin ja taiteilijoiden työn merkittävyys, yhteisöllisyys sekä yhteisöjen tukeminen. Projektia ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto ja Jenny ja Antti Wihurin rahasto. Uwa Iduozeen matkan Madridiin on tukenut Frame Contemporary Art Finland.

Not yet, but I like painting
Uwa Iduozee
6.-14.9.2023 Portugalin suurlähetystö Helsingissä
Unioninkatu, 22

18.-30.9.2023 Euroopan komission Suomen-edustusto
Malminkatu 16, 00100 Helsinki