Svart, vitt och blått

Den unga finlandssvenska Linn Henrichsons utställning Shreds är en serie av fragmenterade, abstrakta kompositioner som rör sig i ett visuellt landskap mellan kaos och ordning, analoga errors och digital perfektion.

Utställningen består av 10 grafiska posters i storlek 70 x 50 cm samt en serie av muraler som hon har målat på Finlandsinstitutet i Madrid. I muralmålningarna spelar Linn Henrichson med kontrasten mellan positivt och negativt utrymme och förvriden typografiskt språk förvrängd till abstrakt form. På detta sätt vill konstnären utmana betraktaren och hans eller hennes sätt att läsa av figurer.

Linn Henrichson är en visuell konstnär och grafisk designer från Helsingfors, baserad i Stockholm. Hon arbetar multidisciplinärt med olika former av konst, från live-målning till experimentella tryck och skulptur. Henrichson studerar att bli en Master of Fine Arts vid Konstfack i Stockholm. Genom denna utställning vill Finlandsinstitutet främja synligheten av de yngre generationer av framväxande konstnärer.

Spellista på Spotify