Valkoista, mustaa ja sinistä

Nuoren suomenruotsalaisen kuvataiteilijan Linn Henrichsonin näyttely Shreds on koostuu pirstoutuneista abstrakteista sommitelmista, jotka liikkuvat visuaalisessa maisemassa kaaoksen ja järjestyksen sekä analogisten virheiden ja digitaalisen täydellisyyden välillä.

Näyttely koostuu kymmenestä 70 x 50 cm -kokoisesta graafisesta julisteesta sekä sarjasta taiteilijan Suomen Madridin-instituuttiin maalaamia muraaleja. Muraaleissaan Linn Henrichson leikittelee positiivisen ja negatiivisen tilan välisillä kontrastilla ja vääristää typografisen kielen abstraktiin muotoon. Tällä tavoin taiteilija tahtoo haastaa katsojan tapaa tulkita eri muotoja.

Linn Henrichson on helsinkiläissyntyinen kuvataiteilija ja graafinen suunnittelija, joka asuu ja työskentelee Tukholmassa. Hän työskentelee poikkitaiteellisesti erilaisten taidemuotojen kanssa, aina livemaalauksesta kokeelliseen printtaukseen ja veistokseen. Henrichson opiskelee kuvataiteen maisteriohjelmassa Tukholman Konstfack-taideyliopistossa. Tällä näyttelyllä Suomen Madridin-instituutti tahtoo edistää nuorten nousevien taitelijoiden näkyvyyttä taiteen kentällä.

Spotifyn lista